Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 54.000 Doları Aştı: Niye Yükseliyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı, haftanın ikinci gününde 54.316 dolara kadar yükseldi. Coinbase verilerine göre BTC/USD paritesi, 24 saat içerisinde %7,38 oranında artış kaydetti. Fiyat yükselmeden önce, borsalardan yüklü miktarda BTC çekildi.

Geçen hafta 50.000 doların altına düşen Bitcoin’in piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların üstünde. On-chain verilerine göre yatırımcılar, birkaç gün önceki düşüş sırasında akümülasyon yapmaya başladı.

Bu sırada borsalardan BTC çıkması ve kurumsal alımların devam etmesi, fiyata olumlu yansımış olabilir. BTC, kırdığı 58.367 dolarlık rekordan %7,4 uzaklıkta.

Bir haftada 35.200 BTC çıktı

Borsalardaki Bitcoin rezervi, mart ayının başından beri küçülüyor. Yatırımcılar geçen hafta borsalarda tuttukları 35.200 adet Bitcoin’i, kendi cüzdanlarına veya daha farklı bir sağlayıcıya gönderdiler. Bunun, piyasadaki satış baskısını azalttığı düşünülüyor.

bitcoin-glassnode-borsa-rezer
Borsa rezervleri küçülüyor, Glassnode

Baskıyı azaltan bir diğer şey, madenci satışlarının yavaşlaması oldu. Ocak ayında yüklü miktarlarda BTC satan madenciler, son birkaç hafta içerisinde bu işlemleri dengelemeye başladılar.

glassnode-btc-madenci
Tanınmış madencilerin cüzdan bakiyeleri, Glassnode

Kurumsal yatırımcıdan talep var

Coinbase Pro ve Coinbase Custody cüzdanlarındaki hareketlilik sürüyor. CryptoQuant verilerine göre bu cüzdandan geçen hafta 12.297 adet Bitcoin çıktı. Ek olarak, Çin’deki Meitu adlı teknoloji şirketi Bitcoin ve Ethereum satın aldığını; Norveçli petrol devi, Bitcoin’e 58 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

BTC’nin 46.600-48.600 dolar aralığına düştüğü sırada yaşananlar, piyasada bir destek işlevi görüyor. Glassnode’un kurucularından Rafael Schultze-Kraft, bu aralıkta blockchain içinde 1.2 milyon adet BTC’nin harekete geçtiğini açıkladı. Belli fiyat aralıklarında “yüklü miktarda coinin harekete geçmesi ve o aralıktaki desteğin korunması, akümülasyon yapıldığına” işaret ediyor.

bitcoin-btc-kripto-para-fiyat-usd

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!