Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Super Bitcoin Hardfork’u Bugün Geliyor

Geliştiricilerin Trump’ın seçim kampanyasına “Bitcoin’i Yeniden Harika Yap” şeklinde bir söylemle gönderme yaptığı koin Super Bitcoin, bugün aktifleşecek olan blokla birlikte hayata geçecek.

Bu ay ana Bitcoin ağından ayrılmak suretiyle gerçekleştirilecek birkaç hardfork’tan biri olan Super Bitcoin, ekibi Çin’de konumlanmış bir proje. Super Bitcoin’in amacıysa Lightning Network ve 8 MB’lık bir blok büyüklüğüyle Bitcoin’i kendi düşüncelerine göre adapte etmek.

Yeni blockchain’in ana Bitcoin ağından ayrılacağı blok sayısı 498,888, bu bloğun da önümüzdeki birkaç saat içinde aktifleştirilmesi bekleniyor.

Geliştiricilere hardfork’un hayata geçirilmesinin arkasındaki düşünce sorulduğunda kendileri “Bitcoin topluluğuna” ait fikirleri baz alan bir hardfork oluşturmak istediklerini söylemişler.

Projenin websitesinde kullanıcılara ufak bir uyarı da yapılmış: “Lütfen aklınızda bulunsun, bu sadece bir deneydir.

“Bizim yaptığımız tek şey Bitcoin topluluğu tarafından yapılan önerileri hayata geçirmek. ‘Bitcoin’i yeniden harika yapmanın’ tek yolu bu önerileri değerlendirmekten geçiyor.’”

Genelde Bitcoin benzeri özelliklere sahip olan Super Bitcoin’in dikkat edilmesi gereken bir yanı da var. Bitcoin hardfork’larının üretilecek maksimum koin sayısı her zaman 21 milyon olmuştur. Ancak Super Bitcoin’de bu sayı 21,210,000 olarak değiştirilmiş. Bunun nedeniyse 210,000 Super Bitcoin’in madenciliğinin önceden gerçekleştirilmiş olması.

“Madenciliği önceden yapılan 210,000 token, Super BTC Kurumu tarafından yönetilecek ve ağırlıklı olarak ilk gelen geliştiricileri teşvik etmek için kullanılacak. Bunun yanında Super BTC ekosistemine yatırım yapılacak ve Super BTC Kurumu’nun düzgün bir şekilde çalıştığından emin olunacak.”

Söylentilere göre Bitcoin madencilik havuzu kurucuları f2pool ve BTCC hardfork’u desteklemeyi planlıyor. Bununla birlikte websitesindeki listeye göre başta Bitfinex, Huobi.pro, OKEx ve CEX.com olmak üzere 21 farklı borsa Super Bitcoin’in alım satımına da destek verecek.

Aralık ayında hardfork’ları yapılması planlanan çeşitli Bitcoin “versiyonları” da mevcut. Bu hardfork’lar Bitcoin Uranium, Bitcoin Cash Plus ve hatta Bitcoin God olarak sıralanabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Melki
    Posted 12 Aralık 2017 - 15:37 15:37

    hesabımızda bitcoin ya da bitcoin cash olması gerek mi yine? aynı miktarda Super Bitconi, ücretsiz elde etmek için:))

Leave a comment