Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SushiSwap (SUSHI) Coin Fiyatı Neden Neredeyse İkiye Katlandı?

Decentralized finance (DeFi) tokenlarından Sushiswap (SUSHI coin) son 24 saat içerisinde neredeyse iki kat değer kazandı. Peki SUSHI coin fiyatındaki bu artışın arkasında yatan şey ne?

Sushiswap (SUSHI coin) bugün sabah saatlerinde 1,20 dolara kadar düştü. Fakat SUSHI fiyatı aradan geçen birkaç saat içerisinde neredeyse iki kat arttı ve 2,60 dolara kadar yükseldi. Binance ve FTX gibi borsalar tarafından listelenen SUSHI, bu haberlerle birlikte popülaritesini bir hayli artırdı. Henüz iki haftalık bir proje olan SUSHI’nin bugünkü grafiği de bir hayli dikkat çekti.

Dün Büyük Tepki Gördü

Uniswap’ten hard fork yoluyla ayrılan SushiSwap projesi Chef Nomi adlı anonim biri tarafından kuruldu. Nomi dün sosyal medya hesabından bir açıklama yapıp 13 milyon dolarlık SUSHI coin sattığını duyurdu. Nomi’nin aldığı bu karar kripto para camiası tarafından pek hoş karşılanmadı.

Chef Nomi’nin bu kadar yüklü miktarda SUSHI satmış olması birçok kişiden tepki çekti. SushiSwap Genel Müdürü 0xMaki, Nomi’nin yaptığı şeyin bir “exit scam” izlenimi yarattığını söyledi ve kendisini böyle bir işlem yaptığı için eleştirdi. Nomi’yi eleştiren isimler arasında FTX adlı kripto para borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried da yer aldı.

Yükselişin Sebebi Ne?

Chef Nomi bu gibi isimler kendisine tepki gösterdikten sonra radikal bir karar aldı. Nomi Twitter hesabından bir gönderi paylaşarak SushiSwap projesinden ayrıldığını duyurdu ve projenin yönetimini Bankman-Fried’a devretti.

SushiSwap’in kontrolünü Bankman-Fried’a aktardığını söyleyen Nomi, SUSHI camiasından özür dilediğini de belirtti. Kendisinin yaptığı bu açıklama BitMEX CEO’su Arthur Hayes gibi isimler tarafından takdir edilirken Sam Bankman-Fried da Nomi’ye böyle bir karar aldığı için teşekkür etti. Bankman-Fried, SushiSwap’in bundan böyle daha adil bir yönetim modeli izleyeceğinin mesajını verdi.

SUSHI coin fiyatı tüm bu yaşananların ardından 1,20 dolardan 2,60 dolara kadar çıktı ve böylece fiyatını neredeyse ikiye katlamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment