Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10 Bin Dolar Altına Düştü Çıktı: Yükselecek mi?

Kripto para piyasası bugün akşamüstü saatlerinde yeniden hareketlenmeye başladı. Bu sırada Bitcoin fiyatı kısa süreliğine 10 bin dolara kadar düştü ve ardından yeniden yükselmeye başladı. Ethereum (ETH) da bu düşüş anında Bitcoin’e eşlik etti ve dünden bugüne neredeyse %10 oranında düştü.

Bu haftanın başlarında 12,000 dolardan işlem gören Bitcoin (BTC) fiyatı aradan geçen birkaç gün içerisinde 10,000 dolara kadar düştü. Geçen gün 10,500 doların üstüne kadar çıkan Bitcoin bugünün de büyük bir kısmını 10300 doların üstünde geçirdi. Fakat Bitcoin fiyatı bugün saat 15:00 sularında aşağı yönde hareket etmeye başladı.

bitcoin-fiyati-dustu
Bitcoin fiyatı 10 bin dolara kadar düştü

10 Bin Dolar Altına Düştü

Kripto para piyasasında yaşanan bu ani hareketlilik adeta bir şok etkisi yarattı ve Bitcoin kısa süreliğine de olsa 10,000 dolara kadar düştü. Decrypt’in aktardığı bilgilere göre Bitcoin fiyatının bazı borsalarda 10,000 doların da altına indiğini görmek mümkündü.

“Bitcoin fiyatı neden düştü?” sorusunun en azından şimdilik kesin bir yanıtı yokmuş gibi görünüyor. Fakat yatırımcıların bir süredir 9,700 dolardaki CME boşluğundan endişelendiklerini biliyoruz. Bitcoin’in CME Group borsasındaki fiyatı, ağustos ayında yaşanan yükseliş sonucunda 9,700 dolarda bir boşluk oluşturdu. Bitcoin; her zaman olmasa da, genelde bu boşluğu doldurmaya meyilli oluyor.

cme-bitcoin-fiyati-bosluk-dustu
9,700 dolardaki CME boşluğu

Bazı Analistler Gelecekten Umutlular

Bundan sadece iki gün önce saatler içerisinde 1,500 dolar değer kaybetmiş olan Bitcoin’in bugün de böyle bir düşüş yaşamış olması çoğu yatırımcıyı korkuttu. Bazı yatırımcılar CME boşluğunun dolup dolmayacağı konusundan hala emin değiller.

Bitcoin analistleri ise bugün yaşanan düşüşün etkilerinin göründüğü kadar şiddetli olmayacağını düşünüyorlar. Josh Rager bu düşüş ile ilgili şu yorumu yapıyor:

“CME’deki Bitcoin vadelileri 10,620 dolardan kapanış yaptı. Bitcoin bu hafta sonu yaşanabilecek bir hareketlilik sonucunda muhtemelen bu kapanış seviyesinin altında kalacak. Şahsen cumartesi günleri işlem yapmayı sevmiyorum ama cumartesi günleri yaşanan düşüşler genelde göründükleri kadar ağır olmazlar.

70 binden fazla takipçisiyle sektörün en popüler analistlerinden biri olan Crypto Michael da Bitcoin’in geleceğinin hala parlak olduğuna inanıyor. Sosyal medya hesabından bir grafik paylaşan Michael, piyasadaki likidite açığının bu düşüş sayesinde kapanmış olabileceğini ve Bitcoin’in kısa süre içerisinde yeniden 10,750 doları test edebileceğini söyledi. Ancak tıpkı “Bitcoin neden düştü?” sorusunda olduğu gibi, “Bitcoin yükselecek mi?” sorusunun da kesin bir cevabı bulunmuyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment