Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT Başkanı: Kripto Paralar Finans Sektöründe Olağanüstü Değişime Neden Olmakta!

Dünyanın en büyük bankalar arası ödeme ağlarından birisi olan SWIFT, bu zamana kadar hep kripto para birimlerine olan karşıtlığı ile tanındı. SWIFT, ciddi bir kripto para sektörü rakibi olarak görülse de, yakın zamanda yapılan açıklamalar bu tutumun nispeten değişmeye başladığını göstermekte.

SWIFT Başkanı katıldığı bir etkinlikte kripto para birimlerinin finansal endüstride inanılmaz bir değişime neden olduğunu itiraf etti ve bunun yanı sıra Facebook’un kripto parası Libra hakkında da konuştu.

Yawar Shah, kripto paralar hakkında yaptığı açıklamada bunların finansal endüstrideki değişimi tetiklediğini ifade etti ve ekledi:

”Finansal endüstri, Facebook’un Libra’sı ve kripto varlıkları gibi teknolojilerin ortaya çıkması ile olağanüstü bir değişim yaşamakta.”

SWIFT’in şu an 11.000’e yakın kurumsal üyesi olduğu bilinmekte ve firma 200 farklı ülke ile bölgede havale hizmetleri veriyor.

Özellikle Libra gibi stabil kripto para birimlerinin ortaya çıkması ve artması ile, sadece SWIFT değil aynı zamanda PayPal gibi birçok uygulamanın da tehlikede olduğu bilinmekte. Kripto paraların söz konusu eski usul firmalara olan üstünlükleri, yakında bu rekabeti tamamen noktalayıp SWIFT gibi kurumsal yapıların sonunu getirebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment