Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Regülatörden Önemli Bitcoin Madde Değişikliği!

Avukat Ayça Aktolga tarafından Twitter üzerinden yayınlanan bir bildiriye göre, Türkiye içerisindeki bankaların kripto paralara ve Bitcoin‘e yönelik bakış açısı değişmeye başladı ve bunun için somut bir adım atıldı.

11 Eylül tarihinde gerçekleştirilen T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) toplantısında alınan önemli bir kararı duyuran Aktolga, bankacılık işlemlerine yönelik şüpheli işlem tipleri arasından Bitcoin ile ilgili bir maddenin değiştirildiğini vurguladı.

Aktolga’nın yaptığı açıklamaya göre önceden “Müşteri hesaplarından bitcoin satan aracı kuruluşlara bitcoin alımına yönelik para transferi yapılması” şüpheli işlem tipi olarak görülürken, bunun kaldırılıp yerine ”Müşteri hesaplarından kripto para alımı amacıyla yurtiçi ve yurtdışı kripto para borsalarına ya da gerçek veya tüzel kişi hesaplarına müşteri profiline uymayacak sıklık ve tutarda para transferi yapılması”  ve ”Kaynağı bilinmeyen veya şahsın mali profili ile uygun olmayan şekilde yapıldığından şüphelenilen kripto para satımı sonucunda müşteri hesaplarına transfer gelmesi.” yönergeleri eklendi. 

Bu da aslında ülkemizde kripto paralara yönelik ilk başlarda görülen katı regülasyon bakış açısının yavaş yavaş yumuşadığını ve değişmeye başladığını gözler önüne sermekte.

Bu da aslında geçtiğimiz yıllarda sıklıkla görülen ‘Bitcoin işlemi yaptığım için banka hesabım askıya alındı’ şikayetlerini azaltmakta önemli bir rol oynayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment