Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Swipe Kurucusu 235 Milyon Dolarlık Serveti Yaktı

Swipe’ın (SXP) kurucusu Joselito Lizarondo, projenin ortaya çıktığı dönemde kendisine ayrılmış olan kripto paraları imha ettiğini açıkladı. Lizarondo’nun yok ettiği kripto paraların değeri 200 milyon doları aşıyor.

Joselito Lizarondo, perşembe günkü paylaşımında Swipe V2’nun duyurusunu yaptı. Projenin güncel whitepaperının hafta içerisinde yayımlanacağını açıklayan Lizarondo, 50 milyon tane SXP’yi yaktığını söyledi.

235 milyon doları yok etti

Swipe, Lizarondo önderliğinde 2018’de Londra’da kuruldu. Lizarondo, şirketin çoğunluk hisselerini geçen yılın yaz aylarında Binance’e sattı ve şirkette CEO rolünü üstlenmeyi sürdürüyor.

Swipe ekosisteminde kullanılması için üretilen kripto paraların 60 milyonu, kişisel olarak Lizarondo’ya ayrıldı. Toplam SXP arzı, Lizarondo’nun geçen yıl yaktığı 10 milyon SXP ve daha farklı yollarla imha edilen SXP’ler ile birlikte yaklaşık 285 milyona düştü.

Şirketin kurucusu, 29 Nisan günü Türkiye saatiyle 04:11’de elinde kalan 50 milyon SXP’yi daha ortadan kaldırdı. Bu, toplam SXP arzında yaklaşık %17,5’lik bir azalmaya yol açtı.

SXP fiyatının CoinGecko’da 4,70 dolar olduğu düşünülürse, bunların toplam değeri 235 milyon dolara denk geliyor.

swipe-sxp-burn

Nihai hedef 100 milyon SXP

Swipe ekonomisinde yapılan değişiklikler, bu hafta yayımlanacak whitepaper ile duyurulacak. Mevcut SXP’lerin büyük bir kısmı “Binance’in bilançosunda” dururken, şirket toplam SXP arzını 100 milyona kadar indirmeyi planlıyor.

Lizarondo, “paranın kendisi için bir motivasyon kaynağı olmadığını” söyleyip, yeni ürünler geliştirmeyi sürdüreceklerini açıkladı. Henüz planlama aşamasında olan Swipe Reward Token, bugünkü duyuruda açıklanan ilk ürün oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!