Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Synthetix (SNX) Arz Durdurmayı Planlıyor: Büyük Bir Yükselişi Tetikleyebilir Mi?

Synthetix (SNX) kurucusu Kain Warwick, SNX arzını 300 milyona sabitlemeyi ve yeni token üretim işlemlerini durdurmayı planladıklarını açıkladı.

Synthetix protokolü, Ethereum ve Optimism ağları üzerinde kullanıcıların geleneksel finansal varlıkların, emtiaların ve kripto paraların alım satımlarını gerçekleştirilmesine olanak tanır. SNX sahibi kullanıcılar ağ üzerindeki stake işlemleri doğrultusunda ödüller kazanabilirler ve bu sistem sayesinde gelir elde edebilirler.

Geçtiğimiz günlerde SNX kurucusu Kain Warwick, söz konusu ödüllerin başlangıçtaki “sitemi harekete geçirme” amacını tamamladığını ve bundan sonrası için bu denli yüksek stake ödülünün gerekli olmadığını resmi olmayan bir açıklama ile tartışmaya sundu. Warwick, bu açıklamasına gerekçe olarak yakın zamanda 1inch ve Curve platformlarının SNX altyapısını kullanarak “atomik alım-satımları” entegre etmelerini gösterdi. Söz konusu “atomik alım-satımlar” farklı blokchainler üzerinden kripto para alım satımı yapmak isteyen kullanıcıları bir araya getiren, düşük komisyonlu ve hızlı bir altyapı hizmeti olarak biliniyor.

Bu sistemin 1inch ve Curve tarafından kabul edilmesinin ardından SNX işlem hacimlerinde gözle görülüyor bir artış yaşandı ve işlem ücreti getirileri 1 milyon dolara ulaşarak Bitcoin’i bile 4 kat geride bıraktı. Söz konusu işlem ücretleri gelirleri halihazırda SNX stake eden kullanıcılara dağıtılıyor ve bu yoğun performans sayesinde APY (ortalama yıllık getiri) oranı %65 seviyelerinde seyrediyor.

Kurucu Warwick ise SIP-276 arz arttırıcısının durdurulmasını ve 293 milyon adet olan SNX hacminin 300 milyona sabitlenip ardından arz artırımının tümüyle bitirilmesi yönündeki teklifini resmi olmayan topluluk tartışmasında gündeme getirdi. Bu teklifin topluluk oylamasına resmi olarak önümüzdeki hafta sunulması bekleniyor ve kabul edilmesi durumunda SNX üzerinde olumlu bir fiyatlanma yaratabileceği düşünülüyor.

Özellikle Twitter üzerindeki SNX yatırımcıları, bu arz durdurma operasyonunun projenin geleceği açısından önemli etkileri olacağını ve SNX’i piyasa içerisinde nadir bir konuma getireceğini savunurken, “atomik alım-satım”dan gelecek olan işlem ücretlerinin stakerlar için yeterli bir kazanç sağlayacağı konusunda da hem fikirler.

Yazının kaleme alındığı esnada SNX fiyatı günlük %5,4‘lik yükseliş performansı ile 3,19 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!