Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves’in Algoritmik Stablecoin’i Neutrino USD (USDN) Sabitliğini Kaybetti: 0,90 Dolara Geriledi

Waves’in (WAVES) algoritmik stablecoin’i Neutrino USD (USDN), gün içerisinde %10’dan fazla değer kaybederek 0,90 dolara kadar geriledi. Son 15 gün içerisinde ikinci kez dolar sabitliğini kaybeden USDN’nin sürdürülebilirliği üzerine tartışmalar büyüyor. 

Coingecko verilerine göre Rus Ethereum’u olarak bilinen Waves ile desteklenen stablecoin USDN, ihraç edildiği tarih olan 1 Şubat 2020’den bu yana tarihinde beşinci kez sabitliğini kaybederek 0,90 dolara geriledi. USDN haberin kaleme alındığı sıralarda 0,92 dolardan işlem görüyor.

2022 yılının Mayıs ayında şirket hakkında çıkan Ponzi (bir finansal dolandırıcılık sistemi) iddiaları ile beraber 0,72 dolara düşerek tarihinin en büyük değer kaybını yaşayan USDN daha sonrasında 0,9870 seviyelerini tekrar kazanarak güven tazelemişti. Ancak şirket kurucusu Sasha Ivanov’un algoritma ile ilgili endişelerini dile getirmesi akıllarda soru işareti uyandırmıştı.

Şirketin 2022 Haziran ayında yaşadığı likidite sıkıntısını aşması üzerine analistler Ivanov’un şirketinin borçları eritebileceğini bildiklerini problemin borçlarda değil modelde olduğunu ifade etmişlerdi. Bunun üzerine sadece 2 ay sonra tekrar sabitinden şaşan USDN akıllara model üzerindeki hataların düzeltilmemiş olabileceği ihtimalini getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!