Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tahvil Kralından Bitcoin İçin Balon Yorumu

Tahvil piyasasının tanınan isimlerinden Jeffrey Gundlach Bitcoin için balon yorumu yaptı. BTC’nin spekülatif hareket ettiğini savunan Gundlach, bu şekilde hareket eden hiçbir varlığa sıcak bakmadığını söyledi.

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach hafta başından CNBC ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Açıklamalarında Bitcoin hakkında yorum yapan Gundlach, son BTC rallisini hedef alarak, piyasanın büyük çaplı yükselişinin ardından aşırı ısınmış olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

“Balon bölgedeki Bitcoin’i sevmiyorum”

Jeffrey Gundlach, BTC fiyatı uzmanlar tarafından önemli destek bölgesi olarak gösterilen 33 bin doların altına düştüğü sırada açıklamalarda bulundu. Bitcoin yeni rekorunu 42 bin dolara kadar çıkardıktan sonra yaklaşık 10 bin dolarlık bir gerileme yaşadı. Lider coin bugüne ise toparlanma ile başladı.

Gundlach’a göre, Bitcoin sergilediği bu tablo ile davranış biçimi açısından şu an balon bölgede olabilir. Bu şekilde bir performans gösteren Bitcoin’den hoşlanmadığını belirten DoubleLine Capital CEO’su, bu durumda olan hiçbir varlığa sıcak bakmadığını da ekledi.

Arz-talep dinamiği kurumsallar ile pozitif olabilir

CEO Gundlach yaptığı açıklamalarda Bitcoin’e yönelen kurumsal ilginin öneminden bahsetti. Gundlach Bitcoin için sınırlı arz ve artan talep dinamiğinin doğru olması için tabloya kurumsalların dahil olması gerektiğini söyledi. Kripto para piyasası için birçok önemli isim mevcut BTC arzına karşılık artan ilgiye dikkat çekiyor. Bunlardan olan on-chain analist paylaştığı grafik ile kurumsal ilginin tırmanışını gözler önüne serdi.

Gundlach Bitcoin yorumu yaparken, yatırımcıların fazla iyimser hale gelmesinden endişelendiğini de belirtti. Şu an piyasasının fazla ısınmış olabileceğinden korktuğunu dile getiren Gundlach bu gibi piyasalarda bazen dengesizlik oluşabileceğini söyleyerek bunun sürdürülemeyecek sonuçlara yol açabileceğini anlattı. Gundlach bu dengesizliğe şu anda Bitcoin boğalarının sebep olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!