Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanınan Analist Bitcoin İçin Derin Düzeltme Yolda Dedi, Dipten Aldıklarını Sattı!

Tanınan kripto para analisti DonAlt, Bitcoin özelinde derin bir düzeltme beklediği için dip seviyelerden aldığı BTC’lerin büyük bir kısmını sattığını açıkladı.

Doğru tahminleriyle kendinden söz ettiren DonAlt, derin bir düzeltme için doğru noktada olduğumuzu dile getirdi. Yakın tarihli bir videoda, yaşanan son fiyat hareketliliğine değinen analist, dip seviyeler olarak nitelendirdiği 18 bin dolardan aldığı BTC’lerin önemli bir bölümünü 28.700 civarında sattığını sözlerine ekledi. Analistin olası düzeltme hedefi için verdiği fiyat ise 25 bin dolar bandı oldu.

Kısa vadeli bir geri çekilme potansiyeli öngören DonAlt, Bitcoin için genel boğa trendinin sağlam olduğunu düşünüyor. Öyle ki, kendisi daha şimdiden yükselişi kaçırma korkusu (FOMO) yaşıyor:

Her şey bitti mi? Kısacası, hayır. Ben öyle düşünmüyorum. Yalan söylemeyeceğim, şimdiden yoğun bir FOMO hissediyorum. Bugünün en yüksek seviyelerinden bazı şeyler aldım ve hala FOMO hissediyorum.

Sorun günlük grafikte

Analiste göre Bitcoin’in aylık grafiği de yükseliş için harika görünüyor fakat günlük grafikte düzeltme için kayda değer sinyaller yer alıyor. Grafikte oluşan son yapının kendisine düşüş modeli gibi göründüğünün altını çizen analist, 25 bin dolar bölgesine bir düzeltme olursa şaşırmayacağını söyledi.

Öte yandan Bitcoin’in aylık bazda bir makro düşen trendi kırdığını hatırlattı ve Terra (LUNA) gibi facialardan sonra yaşanan düşüşlerin de fiyat olarak toparlandığını işaret etti.

CoinGecko verilerine son 24 saat içerisinde %0,9 düşüş yaşayan Bitcoin, haberin kaleme alındığı esnada 27.938 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!