Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanzanya Devlet Başkanı Kripto Paralara Hazırlanılmasını İstedi

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, Merkez Bankasının kullanımı gitgide yaygınlaşan kripto paralar için harekete geçmesini istedi ve bu konuda hazırlıksız yakalanılmaması gerektiğini açıkladı.

Bitcoin, yakın zamanda El Salvador tarafından yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilip ilk kez devlet düzeyinde böyle bir statü elde etti. Yerel haber kaynaklarına göre Tanzanya Devlet Başkanı Hassan da pazar günü Mwanza’da yaptığı konuşma sırasında bunun gibi kripto paraları gündeme getirdi.

  • Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, “Merkez Bankasına çağrım, bu gelişme üstünde çalışmaya başlamasıdır.” açıklamasında bulundu.

  • Devlet Başkanı, Tanzanya’da henüz yaygın olarak kullanılmayan kripto paraların zamanla daha geniş bir kitleye yayılabileceği düşüncesiyle, “Merkez Bankası bu değişiklikler için hazır olmalı ve hazırlıksız yakalanmamalı.” dedi.


  • Ülkedeki finansal katılım oranının %65’e çıktığı tahmininde bulunan Devlet Başkanı, global değişikliklere uyum sağlanması gerektiğini belirtti.

Son yıllarda büyük ölçüde hidroelektriğe yatırım yapan Tanzanya, yakın zamanda El Salvador’a benzer şekilde jeotermal enerjiye de ağırlık vermeye başladı.

Devlete ait Tanzanya Elektrik Tedarik Şirketi’ne bağlı olan Tanzanya Jeotermal Kalkınma Şirketi (TGDC), ülke genelinde jeotermal enerji sağlayabilecek 50’den fazla bölge olduğunu düşünüyor. Afrik21 haberine göre TGDC, 2025’e kadar 200 MW jeotermal enerji elde etmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!