Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TapJets Ödemi Yöntemi Olarak Kabul Edeceği Kripto Parayı Müşterilere Soruyor

Hava yolu şirketleri ve kripto paralar arasında kurulan bağ, gün geçtikçe daha güçleniyor. Bitcoin’in iyice popüler olduğu dönemlerde birçok hava yolu şirketi ünlü kripto parayı kabul etmek için kolları sıvarken; bazıları da bu işe girişmişti ancak; Bitcoin fiyatlarındaki ciddi dengesizlikler hava yollarının pes etmesine neden oldu.

Ancak, kripto para kabulü artık hava yolları için yeniden bir durak olmaya başlamış gibi görünüyor. Özellikle de Bitcoin’den ziyade kendini ispat etmiş çeşitli alt koinlerin hem düşük fiyatları hem de daha geniş kullanıcı alanlarına sahip olması; hava yollarını bu çözüme iten önemli faktörler olarak gösteriliyor.

İşte bu noktada TapJets isimli uçuş bulma şirketi da hangi alt koini kabul edeceğine yönelik bir çalışma başlatırken; aday olarak gösterilen 3 alt koin; bazı otoriteleri şaşırtmaya yetti.

TapJets resmi Twitter hesabından atılan tweette, yarışmanın duyurusu kamu oyuna yapılırken şu ifadeler kullanıldı:

”Kripto para kullanan müşterilerimiz yeniden kripto para kabulünü değerlendirmemeizi istedi. CEO’muz Eugene Kesselman ise hangi alt koini kullanacağımıza müşteriler karar versin dedi ve bir anket açıyoruz. Verge (XVG), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) arasından sizin seçeceğiniz alt koini, firma olarak kabul edeceğiz.”

Hava yolu taşımacılığının Uber’i olarak adlandırılan firmanın anketinde başlarda Litecoin öne çıkarken; Ripple ve güçlü camiası ile dikkat çeken Verge de, farkı daha sonradan kapatmayı başardı.

Litecoin’in daha geniş kullanım alanı olması onu bir adım öne çıkarırken; özellikle de ABD merkezli kullanımlara açık olması, büyük bir avantaj olarak görülüyor. Özellikle Coinbase ve Gemini gibi borsalarda listenen koin; fiyat konusunda da diğerlerine göre az da olsa daha stabil bir grafik çizerken; bu alanda göze giriyor. Volalitesi düşük olan LTC fiyatları son dönemde biraz sallansa da şu sıralarda 140 dolar seviyelerinde kalmış durumda.

Bir diğer koin olan Verge ise, kullanım alanından çok gündeme gelmeleri ile meşhur. Birçok tartışılan anlaşma ve iş birliğine imza atan ve pazarlama alanında iyi giden koinin, adeta fanatik bir topluluğunun arkasında bulunması; Verge’i düşündüren sebeplerden biri olarak görülüyor. Ancak ciddi bir fiyat dengesizliğine sahip Verge fiyatları 7 8 sentlerden bir anda 5 sentlere kadar düştü ve proje, Litecoin’e oranla daha az kullanım alanına sahip.

Son olarak kripto para sektöründe en çok tartışılan koinlerden biri olan Ripple ise kullanım alanı olarak daha kısıtlı. XRP, şu aralar 0.67 dolardan işlem görüyor.

Yazının kaleme alındığı dakikalarda Litecoin yüzde 38 ile zirvede yer alırken, onu Ripple yüzde 36 ile takip ediyor. Litecoin; daha güvenilir olmasına rağmen daha düşük hız ve yüksek ücrete sahip olması nedeniyle eleştiriliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment