Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: İnsanların %17’si Bitcoin’in Balon Olduğunu Düşünüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden yetişkin insanlardan sadece yüzde 17’si kripto paralara sahtekarlık gözü ile bakıyor. Yapılan yeni ankette Bitcoin ve diğer kripto paraların toplum ile ilişkisine ışık tutacak bilgilerin peşine düşülürken; ilgi çekici sonuçlar da var.

%40 Bir Kesim, Kripto Paralar ile İlgilenmiyor

Ekonomi web sitesi Finder.Com tarafından yapılan bu ankette, 2001 kişinin kripto paralar ile ilgili görüşleri alındı ve ortaya bu sonuçları çıktı.

Buna göre ankete katılan kişilerden yüzde 7.95’i bir şekilde kripto para yatırımı yaparken; gelecekte kripto para yapmayı düşünen ancak şu an elinde herhangi bir kripto para bulunmayan kişilerin oranı ise yüzde 7.76

Kripto paralara yatırım yapmayı düşünmeyen ve anketin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan kişilere bu konu ile ilgili neden yatırım yapmadıkları sorulduklarında ise ortaya çıkan yanıtlar genellikle o kişilerin, kripto paralar ve onların getirebilecekleri ile ilgilenmemesi.

Yine o yüzde 40’lık ekibin içinde yüzde 35’lik bir grup riskin çok yüksek olmasını gerekçe gösterirken, yüzde 27’lik bir grup ise kripto paraları anlaşılması güç buluyor. Ankete katılanlardan yüzde 17’si ise kripto paraları dolandırıcı enstürmanlar olarak görüyor.

Özellikle bu anket sonuçlarının daha önce Bitcoin’e sahtekarlık işi diyen jP Morgan CEO’su Jamie Dimon’a ne düşündüreceği ise merak konusu. Dimon, hatırlanacağı üzere Eylül 2017’de kripto paralara karşı resmen savaş açmış; ancak daha sonra bu fikrinden geri adım atmaktan da çekinmemişti.

Kripto Paralar Daha Yolun Çok Başında

Anketin sonuçları Amerikan halkının kripto paralar ile içli dışlılığının ne durumda olduğunun gösterilmesi açısından önem taşıyor. Sonuçlara bakıldığında sade bir vatandaşın şu anda elinde kripto para bulundurma ve bunu kullanma oranı düşük ve bu alanda başı; halk yerine finansal kurum ve kuruluşlar çekiyor.

Daha geçtiğimiz ay yapılan bir başka ankette ise finans kuruluşlarından yüzde 20’sinin kripto para piyasasına girmeyi düşündükleri ve bu 400 katılımcıdan 50’sinin bunu yıl sonuna kadar yapmayı düşündüğü belirtilmişti.

Özellikle başını Japonya’nın ve birkaç küçük Avrupa adasının çektiği Bitcoin ve Blockchain kullanımı teşviklerine ve yasal zeminde düzenleme tartışmalarına rağmen; Bitcoin ve kripto paraların halka inebildiğini şu aşamada söylemek güç.

Yine bazı kamu oyu araştırmalarında da belirtildiği gibi, kripto paralar özelinde özellikle Bitcoin’in aşması gereken bazı zorluklar var. Halk, Bitcoin’e yatırım yapmadan önce onun balon olmadığından emin olmak istiyor. Ayrıca Bitcoin’in gündelik kullanımları ve gönderim ücretlerinin de iyileşmesi gerekiyor.

Finder tarafından kaleme alınan değerlendirme metninde son olarak şunlara yer verildi:

”Birçok kripto para yatırımcısı bu fikre katılmayacak belki ama; ankete katılan üyelerimizden yüzde 16’sı Bitcoin’in balon olduğunu ve patlayacağını düşünüyor. Yüzde 11.4 ise Bitcoin’in çok kısıtlı bir kullanım alanına sahip olduğu fikrinde iken, yüzde 5’lik bir kesme göre ise, Bitcoin gönderim ücretleri çok pahalı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment