Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Metaforlar ile Animasyon Olarak Anlatılacak

İngiltere’de yerleşen ve alanında uzman teknolojistler ile birlikte önemli tasarımcıları da barındıran bir stüdyo; çok geniş spektrumda yaptığı işlere; bu sefer de Blockchain teknolojisinin tanıtımını eklerken; kendilerine Blockchain Senfonisi diyen ekip; Bitcoin ve diğer kripto paraları görsel ve işitsel renklendirme ve açıklamar ile dünyaya tanıtmayı planlıyor.

Kripto paralar ile ilgili bambaşka bir tecrübe vaad eden platformun üyeleri; müşterilere yaptıkları animasyonlar ile onların Blockchain teknolojisinin dünü, bugünü ve geleceğine dair bilgiler vermek ve onların sektöre dair olan ufkunu açmayı hedefliyor. Sadece Blockchain değil, internetin ve diğer teknolojik gelişmelerin de dünü ve bugününe dair değerli bilgiler vermeyi hedefleyen platform; bu konular ile ilgili hiçbir alakası olmayan kişilere dahi önemli bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde projenin tanıtımını yapan ekip; Londra’da yarın yapacağı etkinlikte ise, projeye ilişkin daha detaylı bilgiler verileceğini açıkladı. Blockchain Senfonisi ekibinin; proje boyunca IOHK ile ortak çalışacağı da gelen haberler arasında.

Projenin sözcüsü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Dürüst olmak gerekirse bu bizim için gerçekten de muhteşem bir yolculuk oldu. İnsanlara kripto paraları nasıl görsel ve animasyon şeklinde anlatabiliriz diye uzun uzun düşündük. Hangi metaforları kullanabiliriz diye uzunca kafa yorduk. Bizim şirket olarak nihai amacımız, insanlara kripto paraları farklı bir şekilde anlatabilmek.”

Projenin altında yatan kripto paraların ise Bitcoin, Ethereum, Cardano ve IOTA olduğu belirtiliyor. Bu kripto paraları çeşitli yönlerden birbirlerl ile kıyaslayan projede; bu tarz devrimsel nitelikli ürünlerin insanlara daha farklı ve daha kolay bir bakış açısı vasıtası ile aktarılması ve bilginin sağlamlaştırılması amaçlanıyor. Çeşitli projeler ilgili daha önce hiçbir yerde rastlanmamış bilgileri de vermek isteyen ekip; bu yönde de hummalı bir çalışmanın içinde.

Proje tasarımcıları; Blockchain sözcüğünün Bitcoin’in de yaptığı patlamanın etkisiyle artık dilimize tamamen yerleştiğini ancak çoğu kişinin tam anlamıyla bunun ne anlama geldiğini bilmediğini belirtiyor. Blockchain denildiğinde tam olarak ne kastedildiğini ve teknolojinin altına hangi felsefenin yattığını açıklamak için de yola çıktıklarını belirten proje ekibi; Blockchain’den yola çıkarak diğer kripto paraları da tanıtmayı amaçlıyor.

Konu, sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken; bir YouTuber olan ve kanalının adı Conspiracy Boy olan kullanıcı; şu ifadeleri kullandı:

”Açıkçası bu proje bir hayli ilgi çekici. Ekibiniz hem yaratıcı hem de çok klas kişilerden oluşuyor gibi bir hisse kapıldım. Kripto para dünyasında eşi benzeri olmayan bir ekip olduğunuz ise kesin. İşinize odaklanırsanız çok güzel bir eser ortaya çıkaracağınızdan hiçbir şekilde şüphem yok.”

Proje ile ilgili görüşlerini aktaran bir başka kullanıcı ise, projeyi överek şu ifadeleri kullandı:

”Blockchain ile ilgili böylesi bir işe girişilmesinin düşünülmesi dahi gayet önemli ve güzel bir gelişme. Bana göre, doğru metaforlar ile bu işin altından çok da güzel çıkılabilir. Bu girişimi beğendim. Tebrikler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment