Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb’da 5 Yeni Koin Listeniyor

Güney Kore’nin günlük işlem hacmine göre en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bithumb’dan,  TenX (PAY), WAX (WAX), Power Ledger (POWR), Loopring (LRC) ve Gifto (GTO) yatırımcılarına iyi bir haber geldi.

200 bini aşkın takipçisi bulunan Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan borsa ekibi,  TenX (PAY), WAX (WAX), Power Ledger (POWR), Loopring (LRC) ve Gifto’nun (GTO) borsada listeleneceğini belirtirken, birçok otorite haberin ardından bu bahsi geçen 5 koinin fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

TenX (PAY), kripto para kredi kartı olarak da bilinen ürünün arkasındaki ekibin çıkardığı koin olarak da bilinirken; şirketin çıkardığı ürün hakkında ‘herkesin her zaman sahip olmak isteyeceği bir ekipman’ yorumları yapılıyor.

WAX (WAX) ise yaklaşık 400 milyondan fazla oyun tutkununun bir araya geldiği ve onların birer pazar oluşturduğu bir merkezi olmayan platform.

Loopring (LRC) ise  Ethereum blockchain’i üzerinde işleyen merkezi olmayan borsalar için akıllı kontratların yer aldığı bir açık kaynak kodlu platformun kripto parası.

Borsada listenenen ve yatırımcısını sevindiren 4. kripto para olan Gifto (GTO) ise Ethereum üzerinde geliştirilen ve sanal hediyelerin çeşitli sosyal medya platformları üzerinden değiş tokuşuna olanak veren bir merkezi olmayan protokol.

Son olarak, borsada listenecek olan son koin Power Ledger (POWR) ise Avustralya merkezli Blockchain tabanlı bir enerji takas platformu. Power Ledger, kullanıcılarına yenilenebilir enerji alış verişini, merkezi olmayan bir platform üzerinden sunuyor.

Tarih Tekerrür mü Edecek?

Tarih boyunca Bithumb’ın listeleyeceğini açıkladığı koinlerde; dramatik bir yükseliş yaşandı. Elbette ki Bithumb gibi elinde çok geniş bir kullanıcı portföyü barındıran dünyanın en büyük kripto para borsalarının bir koini listeyeceğini açıklaması her zaman piyasalar için olumlu bir sinyaldir ancak; Bithumb’da durum diğerlerine göre biraz daha farklı seyrediyor.

Örneğin bundan yaklaşık 20 gün önce Omisego, Bithumb tarafından listelenmiş  ve koin için özel bir de airdrop desteğinin verileceği açıklanmıştı. Bu haber, piyasalar tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken; OmiseGo fiyatları bir anda 24 saat içinde yüzde 18.54 artış yakalamıştı.

Yine Mart ayında borsadan yapılan açıklamada ICON (ICX) koininin borsada listelenmesi için air drop kampanyası başlatılmıştı. Haberin ardından ICX’e olan talepte bir anda ciddi bir artış yaşanırken; ICX fiyatları ciddi bir artış göstermişti. Öyle ki; Ethereum, Litecoin, Cardano ve Stellar Lumens gibi alt koinler ile karşılaştırıldığında işlem hacmi görece düşük kalan koinin günlük işlem hacmi; haberin ardından fırlamış ve 53 milyon dolardan 160 milyon dolar seviyelerine, saaatler içinde yükselmişti.

Reddit’de de konu bir anda popüler hale gelirken; kullanıcılar bu tarz projelerin Bithumb’da listelenmesine sevindiklerini belirtti. Özellikle Power Ledger’ın yenilenebilir enerji üzerine odaklanmasının sektör ve Blockchain için önemli olduğu yorumları yapılırken; Loopring’in de akıllı kontrat alanında önemli iş yaptığına vurgu yapıldı.

Bu arada, haberin ardından, yazının kaleme alındığı dakikalarda koinlerin fiyatları ise şöyle oluştu:

TenX: 1.57 dolar, artış yüzde 19

Loopring: 0,68 dolar, artış yüzde 2.89

Power Ledger: 0,48 dolar, düşüş yüzde 2.42

Gifto: 0.36 dolar, düşüş yüzde 0.51

WAX: 0.29 dolar, düşüş yüzde 1.67

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment