Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihin En Pahalı NFT Satışı: 125 bin Etherlik İşlem

Yapay zeka odaklı NFT projesi Mech Minds, piyasada farkındalık yaratmak için 125 bin Ethereumluk (ETH) tek bir işlem ile tarihteki en pahalı NFT satışını gerçekleştirdi.

Mech Minds ekibi yaklaşık 24 saat önce NFT piyasasında tarihe geçen bir işleme imza attı. Koleksiyona ait “MechMind 7689” adlı parçayı flash loan (flaş kredi) ile satın alan proje ekibi, bunun 2021’deki 500 milyon dolarlık Cryptopunk satışından ilham alındığını belirtti.

Piyasadaki önemli noktalara dikkat çekmek için yapılan bu ticaret, 125 bin ETH‘lik (200 milyon dolar) hacmiyle ETH ile satın alınan tarihteki en pahalı NFT olarak kayıtlara geçti.

Koleksiyonlarının tanıtımını yapmak için böyle bir adım attıklarını belirten ekip, OpenSea‘nin işlem ücretlerini %0‘a indirmesinin bu noktada yardımı dokunduğunu dile getirdi. Öte yandan NFT piyasasında sürekli olarak karşımıza çıkan “Wash Trading” işlemlerine karşı bir farkındalık yaratmayı amaçladıkları da ifade edildi.

Ekip tarafından yapılan açıklamada ise 125 bin ETH’yi böyle “kötü” bir amaç için kullanıp koleksiyonu organik göstermektense farkındalık yaratıp market için yapıcı bir yaklaşım sergilendiği vurgulandı.

Wash trading işlemleri, bir yıkama ticareti olarak aktarılabilir ve bir balinanın piyasada yanıltıcı, yapay bir faaliyet yaratmak için aynı finansal araçları aynı anda satıp/satın aldığı bir piyasa manipülasyonu şekli olarak izah edilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!