Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon Çalışan Sayısını Yüzde 20 Azalttı: MATIC’de Son Durum

En popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme platformlarından biri olan Polygon’un (MATIC) arkasındaki şirket, çalışan sayısını %20 azalttığını duyurdu.

Polygon 21 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, şirket içinde ve dışında birden çok birimin Polygon Labs çatısı altında birleştirilmesi planı kapsamında %20’sine denk gelen 100 çalışanın görevine son verileceği açıklandı.

Şirket, karardan etkilenen çalışanların pozisyonlarına ve görevde kaldıkları sürelere bakılmaksızın 3 maaş kıdem tazminatı verileceğini bildirdi. Ayrıca etkilenen personellerin Polygon’un geliştirilmesinde tarihi bir role sahip olduklarını belirtti. Görevine son verilen bütün personellerin 0xPolygon topluluğunun bir parçası olmaya devam edeceklerini belirtti.

Şirket ayrıca sahip olduğu 2,6 milyar dolar değerinde 1,9 milyar MATIC ve 250 milyon dolardan fazla nakitle hazinesinin güçlü olduğunu vurguladı.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %35’in üzerinde değer kazanan MATIC, ABD piyasalarının düşüş yaşaması sonrası Bitcoin’in de düşmesiyle birlikte son 24 saat içerisinde %8,8 değer kaybetti. Son 7 günlük periyotta 1,47 dolar seviyelerine kadar ulaşan MATIC, işten çıkarma haberinin de etkisiyle beraber düşüş yaşadı ve yazım itibariyle 1,34 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!