Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihsel Veriler Bitcoin’i Koruyor: Ama Aşağı Yönlü Bu Kanala Dikkat

Popüler bir kripto para analistine göre, Bitcoin (BTC) kısa süreliğine 59.000 dolar aralığına düştükten sonra mevcut seviyelerini koruyacak gibi görünüyor.

Rekt Capital takma adıyla bilinen analist, Bitcoin geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde gösterdiği performansı tarihsel veriler ile yorumladı.

Halving sonrası dönem önem taşıyor

Rekt Capital, “Bitcoin, halving sonrası dönemde yeniden birikim aralığının en yüksek seviyesini bu kadar erken kıramadı. BTC, aynı zamanda yeniden birikim aralığının en düşük seviyesini de destek olarak kaybetmedi. Tarih, BTC’nin burada tutunabilmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Image

Analist, “Tarihte de görüldüğü gibi daha uzun bir boğa koşusunun yaşanması, ihtimaller dahilinde. Bitcoin, yeniden birikim aralığında bu konsolidasyonla birlikte bu döngüdeki hızlanma oranını azaltmaya devam ediyor. Hızlanma oranı zaten 260 günden 160 güne düştü” yorumunu yaptı.

Eski rekor seviyesi, destek haline geliyor

Rekt Capital, ayrıca Bitcoin’in 60.000 doları destek olarak test etmesiyle birlikte aşağı yönlü bir kanalın oluşabiliyor olabileceğini yazdı.

“Bitcoin, fiyat rekoru kırdığı eski bölgeyi tekrar destek etmeye çalışırken BTC’nin bu geriye gidiş sırasında nasıl yeni bir oluşum çizebileceğine bakmakta fayda var. Şu an için böyle bir oluşum ortaya çıkıyor olabilir” diyen analist, bu grafiği paylaştı:

Image

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!