Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın En Büyük Ticari Bankasından Blockchain Tabanlı Ödeme Hamlesi

Tayland’ın en büyük ticari bankası olan Siam Commercial Bank (SCB) ve devlete ait petrol firması PTT Exploration and Production Public Company Limited (PTTEP), işletmeler arası blockchain tabanlı sınır ötesi ödeme denemlerini başarıyla tamamladılar. Banka konu hakkında kendi resmi internet sayfasından yaptığı duyuruda, denemenin oldukça başarılı geçtiğini not etti.

Duyuruda aktarılan bilgilere göre, 2018 yılının ortalarından beri devam eden bu proje, temel olarak işlemsel verimliliği arttırmayı hedefliyor. Banka bu yılın başlarında başarılı bir şekilde sadece bir dakika içerisinde blockchain üzerinden ödeme yaptıklarını açıkladı. Gönderinin devamında geleneksel yöntemlerde bir veya iki günlük bekleme gerekliliği varken, blockchain’in bunu inanılmaz bir şekilde azalttığı da vugulanmakta.

SCB yetkililerinden Wasin Saiyawan, konu hakkında yaptığı açıklamada bankanın artık endüstri için yeni bir norm belirleme vaktinin geldiğini belirtti ve ekledi:

”Bu hizmet bu yıl bütün CLMV ve güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanmaya başlanacak ve bu yenilik sınır ötesi ödeme işlemleri için yeni ve önemli bir kilometre taşı olacak.”

PTTEP Finans ve Muhasebe Grubu başkan yardımcısı Sumrid Sumneing konu hakkında yaptığı açıklamada SCB ile blockchain teknolojisini kullanma üzerine olan ortaklığın devam ettiğini belirtti. Duyuruda Ripple veya XRP kripto para birimi hakkında herhangi bir bilgi olmasa da, şirketin Ripplenet ödeme ağına ortak olduğu bilinmekte.

Ripple, XRP kripto para biriminin arkasındaki firma olmanın yanı sıra, kurduğu uluslararası blockchain tabanlı ödeme ağı ile de sık sık gündeme gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment