Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Kripto Para Düzenlemelerine Yönelik İlk Taslağını Yayınladı

Bangkok Post’un 14 Mart’ta açıkladığı rapora göre Tayland hükümeti, bu teknolojiyi yasaklama niyetinde olmadıklarını tekrarladıktan sonra, kripto para ve ICO mevzuatının ilk taslağını yayınladı.

Bangkok Post ve diğerlerinin rapor verdiği üzere, başbakan yardımcısı Somkid Jatusripitak‘ın sözcüsü olan Nathporn Chatusripitak, iki askıda olan kararnameyi açıkladı. Şimdi de danıştayın onayına ve kabine oylamaya gidecek.

Amaç Sermaye Geliri Elde Etmek

Taslaklar, kripto para, tokenler ve diğerleri olarak bilinen dijital varlıklardan elde edilen karlarda yüzde 15‘e varan bir sermaye kazanç vergisi toplama planlarına dikkat çekiyor.

Bangkok Post’a göre buna ek olarak hükümet, dijital varlık işleriyle ilgilenen tüm aktörlerin ilgili ve yetkili makamlara kayıtlı olmalarını gerektirecek.

Açıklama bu vergi uygulamasının daha karara bağlanmadığını belirtiyor. Daha fazla detay bu ayın sonunda verilecek.

Tayland hükümeti geçtiğimiz aylarda kripto para ve ICO yatırımlarına karşı oldukça tutumlu ve tedbirli bir davranış sergiledi.

Tayland Merkez Bankası finansal kurumlara kripto para ve ICO’larla yeni düzenlemeler yürürlüğe girene kadar ilgilenmemelerini emretti.

İki hafta sonra, Tayland Dijital Varlıklar Borsası (TDAX) bu kararı ICO düzenlemelerini geçici bir süreliğine kaldırmasına gerekçe olarak öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment