Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Polisleri Darknet’ten 100,000 Bitcoin’e El Koydu

Darknet kullanıcıları dünya genelinde emniyet teşkilatlarının ilgi odağı halinde. Birçok suçlunun tatil için tercih ettiği Tayland’da da durum farklı değil. Darknet’in en nüfuzlu kimselerinden ve aynı zamanda Infraud‘un kurucu ortaklarından olan Sergey Medvedev, kalabalık bir polis ekibi tarafından tutuklandı ve bu süreçte 100,000 Bitcoin‘ini de kaptırdı. Bu durum Darknet endüstrisi için büyük bir kayıpken emniyet kuruluşları içinse büyük bir zafer.

Infraud’a aşina olmayanlar içim: şimdiye kadar ki en büyük çevrimiçi suç pazarlarından biri. Bu hizmet şimdilerde sayılı kişiler tarafından yönetiliyor. Bu kişilerden biri ise bu hafta göz altına alınan Sergey Medvedev. Medvedev’in şu sıralar Infraud’un başlıca yöneticisi olup olmadığı bilinmese de dünya genelinde en çok aranan siber suçlulardan biri.

Infraud yöneticisi ABD’ye iade konusunda yüzleşiyor

Medvedev’in tutuklanmasının ardından Infraud’a başına neler geleceğine tanıklık etmek ilginç olacak. Zira yerel yetkililerin baskın sırasında Medvedev’in Bangkok’taki evinden 29 adet elektronik aygıta ek olarak Darknet piyasasının sunucularını da ele geçirildiği gözleniyor. Bitcoin hesapları da dahil olmak üzere bu foruma bağlı olan tüm finansal varlıklarının kontrolü de ele geçirilmiş durumda. Daha açık olmak gerekirse, polisler süreç esnasında 100,000‘i aşkın Bitcoin‘i gözetim altına aldı.

El konulmuş paralara ne olacağı henüz belli değil. Bahsi geçen Bitcoin hesabı güncel değeriyle 850 Milyon Dolar‘a yakın bir miktara tekabül ediyor. Bu kadar yüklü miktardaki dövizin elden çıkartılmasının kolay olmayacağı aşikâr. Geçmişte ABD merkezli emniyet teşkilatlarının el konulan kripto para hesaplarını likidite etmek için açık arttırma yoluna başvurduğu görüldü. Tayland’lı emniyet teşkilatlarının da benzeri bir yolda hareket etmesi muhtemel.

Medvedev’in tutuklanması uluslararası çapta bir teşkilatlanmanın sonucu. Daha açık bir söylemle, yerel yetkililer ABD’den meslektaşları ile birlikte çalıştılar. Geniş çaplı bir gözetleme sürecinden sonra tutuklama hiç sorunsuz gerçekleştirildi ve gelecek aylarda Medvedev’in Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edilmesi mümkün. Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda bir düzine Infraud şüphelisi daha tutuklanmıştı. Darknet etkinlikleri üzerinde küresel kısıtlama tüm hızıyla devam ederken, söylentilere göre Tayland kripto para etkinlikleri hakkındaki düzenlemeleri sıkılaştırmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment