Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cebelitarık, Dünyanın İlk ICO Yönetmeliğini Sunuyor

9 Şubat’ta Reuters, Cebelitarık hükumetinin ve Cebelitarık Mali Hizmetler Komisyonunun (GFSC) önümüzdeki haftalarda İngiltere’nin denizaşırı topraklardaki ICO tekliflerini düzenleyecek bir yasa taslağını geliştireceklerini açıkladığını bildirdi.

Milletvekillerine göre, Cebelitarık topraklarında dijital tokenların tanıtılması, satılması ve dağıtımının düzenlenmesini amaçlayan yasa tasarısı, ICO’lar için özel olarak geliştirilen ilk yönetmelik olacak.

GFSC’nin kıdemli danışmanlarından biri olan Sian Jones şunları söyledi:

“Cebelitarık ICO yönetmeliklerinin başlıca özelliklerinden biri, açıklama ve ‘mali suç kurallarına uyulmasından sorumlu olan yetkilendirilmiş sponsorlar kavramı’nın tanıtılması olacak”.

Hükumetin ve Mali Hizmetler Komisyonunun Reuters’e söylediğine göre yasa tasarısı, ICO projelerinin “tokenları satın alan herkese yeterli, doğru ve dengeli bilgi” sunmasını gerektiren açıklama kurallarını da bulunduracak.

Reuters’e göre 2017’de dünya çapındaki ICO para toplayıcılarına 3.7 milyar doları aşan güvence sağlandı. 2016’da bu rakamın 100 milyon dolar olmasıyla anlaşıldığı gibi ICO pazarı hızlı bir şekilde gelişti. Bu gelişme, Cebelitarık düzenleyicilerini harekete geçmeye teşvik etti.

Eylül 2017’de Cointelegraph, hızla artan ICO’ların sayısıyla GFSC’nin yatırımcılara ICO para toplama kampanyalarının “son derece riskli ve spekülatif” nitelikte olduğunu söyleyen resmi bir bildiri yayınladığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment