Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’da Kripto Para Regülasyonu Hazırlığı

Taylandlı regülatörler, kripto para regülasyonu konusunda önemli bir hamle yapma hazırlığında.

Konuyla ilgili olarak haber yapan yerel basın kaynaklarının aktardığına göre ülkenin kara para aklanmasının önlenmesi komisyonu AMLO başkanı Pol Maj Gen Preecha Charoensahayanon, yaptığı açıklamada kripto paraların kara para aklanmasında önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Bu sebeple ofis olarak önümüzdeki dönemde gerekli regülasyonları yaparak bu noktada gereken adımları atmak istediklerini ifade eden başarılı yönetici, kara para aklanmasının önlenmesi kanunlarına kripto paraları da eklemek istediklerini söyledi.

Başarılı isim, şöyle konuştu.

”Kripto paralar, son dönemde sayıları giderek artan bir şekilde kara para aklanmasında kullanılıyor. Bizim bu konuda pek bir şey yaptığımızı, şu ana kadar söylemek zor. Ancak bundan sonra ofisteki arkadaşlarım ile birlikte bir çalışma yapacağız ve bu konunun üzerine gideceğiz. Her ne kadar hiçbir şey bulmasak bile, bu alanda kötü şeyler yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Gereken önlemleri alarak, daha efektif ve güzel bir süreç yönetmeyi planlıyoruz.”

Tayland, kripto para sektörünün önemli etki gücü olduğu yerlerden biri olarak gösteriliyor. Bu yeni yasalar ile birlikte, ülkedeki sürecin daha güvenli ve daha iyi olması amaçlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment