Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın Dev Bankası, 500 Milyon Dolarlık Kripto Planını İptal Etti

Tayland’ın en eski bankası olan Siam Commercial Bank, 500 milyon dolarlık kripto para anlaşmasını iptal etti.

Siam Commercial Bank, yerel kripto para borsalarından Bitkub’ı 500 milyon dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyordu.

Banka, bugünkü açıklamasında bu planın iptal edildiğini duyurdu.

Tayland’daki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bundan bir ay önce Bitkub’a borsadaki listeleme süreçlerinin yeniden gözden geçirilmesi için talimatta bulunmuştu.

Siam Commercial Bank, satın alma anlaşmasının neden iptal olduğuyla ilgili yaptığı açıklamada, borsanın regülasyonlarla ilgili hala gidermesi gereken bazı sorunlar olduğunu belirtti.

Siam Commercial Bank, Bitkub’ı satın alma planını geçen yılın kasım ayında duyurmuştu. Anlaşamnın normal şartlar altında bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyordu. Ancak bankanın bugünkü açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bitkub şu anda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun önerileri ve talimatları doğrultusunda bazı sorunları çözmeye çalışıyor. Bu sorunların ne zaman çözüleceği ise belli değil.”

Siam Commercial Bank, bu anlaşma yatmış olsa da kripto para ve blockchain sektöründen uzaklaşmıyor. Bankanın halihazırda blockchain ve DeFi start-uplarına yatırım yapan SCB 10X adlı bir yatırım kolu var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!