Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Rusların Yüzde 72’si Daha Önce Hiç Bitcoin (BTC) Almamış

Rusya’da yapılan Bitcoin (BTC) anketinden katılımcıların %72’sinin daha önce hiç Bitcoin almadığı ortaya çıktı.

Yerel bir haber ajansı olan Kommersant’ın 25 Ağustos tarihli haberine göre, İsviçreli bir cüzdan sağlayıcısı olan Tangem’in 2100 kişi ile yapılan dijital para tanınırlık anketinde katılımcıların %72’sine denk gelen 1512 kişinin daha önce hiç Bitcoin almadığı sonucuna ulaşıldı.

Ankete katılan 2100 kişinin %45’i dijital paralara olumlu bakarken %9’unun olumsuz baktığı kalan %46’lık katılımcı kitlesinin ise bu konuda tarafsız olduğu görüldü. Kripto paraların tercih edilme sebeplerinin başında %44 ile kar potansiyeli geldi. Rus vatandaşlarının kripto paralardan uzak durma nedenlerinin başında ise %68 ile desteksiz olması vardı.

Vatandaşların %30’i gelecek 6 ay içerisinde kripto para yatırımı yapmaya hazır olduğunu belirtirken %40’ı yatırım konusunda hala kararsız olduğunu ifade etti. Katılımcıların %30 ise yakın gelecekte kripto para yatırımı yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Ankete katılanların yalnızca %6’sı kripto paralar hakkında donanımlı olduğunu iddia ederken %80’i sadece terime aşina olduğunu ifade etti. InDeFi CEO’su Sergey Mendeleev, Rusya’daki düşük kripto para duyarlılığının ana nedeninin Rusya’da kripto para ticareti için yasal yöntemlerin bulunmaması ve fonların bloke edilmesi riski olabileceğini belirtti.

Öte yandan uzmanlar, Rusya Merkez Bankası’nın döviz kısıtlamaları nedeniyle Rusların kriptoya yöneldiğini düşünüyor. SWIFT yaptırımlarında da aynı spekülasyonun oluşmasına karşın Rus vatandaşların kripto paraları tercih ettiğine dair kayda değer bir gelişme bulunamamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!