Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Ethereum (ETH) Balinalarının Merge Öncesi Kaldıraçlı Pozisyonları Büyüttüğünü İddia Ediyor

En büyük 10 Ethereum (ETH) balinasının, son 3 ayda varlıklarının büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarından, borsalara taşıdığını görüldü.

Ethereum (ETH) blockchain’i tarihinin en büyük güncellemesi olan iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçişe hazırlanırken yatırımcılar da güncellemeye karşı pozisyonlarını alıyor. On chain veri platformu Santiment’in en büyük 10 Ethereum balinasının soğuk cüzdanları ile borsa hesapları arasındaki farkı gösteren grafiğinde hesaplar arası makasın borsa hesapları lehine daraldığını görüldü. Öte yandan Ethereum tarafında artan vadeli işlem hacimleri balinaların Merge öncesinde varlıklarını kaldıraçlı işlemler için teminat olarak taşıyabileceğini düşündürdü.

Balinaların varlıklarını soğuk cüzdanlardan borsalara taşıması sosyal medyada “söylentiyi al, haberi sat” türünde bir düşüşe hazırlandıkları yönünde yorumlanıyor. Ancak bazı analistler, sosyal medyanın geçmiş olayların dinamiklerini göz önünde bulundurmadan incelediği için yanlış kanıda bulunduğunu iddia ediyor.

Büyük balinaların rezervlerinde kayda değer bir düşüş olmadığına dikkat çeken analistler bunun yanı sıra bir çok yeni hesabın kısa süre içerisinde 32 Ethereum sınırını aşarak varlıklarını soğuk cüzdanlara çektiğini belirtti. Ayrıca son 3 ayda Ethereum vadeli işlem hacimlerinde yaşanan artışı işaret ederek, balinaların varlıklarını vadeli işlemlerde teminat olarak gösterme amacıyla taşıma ihtimalinin daha güçlü olduğunu iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!