Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın Yeni Kripto Para Borsa Lisansı Şimdiden 20 Başvuru Aldı! ICO İçin Yapılan Başvurular İse 50’yi Aştı

Tayland’ın Temmuz ayı sonunda yürürlüğe giren kripto paralar ve ICO’lar hakkındaki kurallarından bir tanesi de lisans zorunluluğu. Ülkedeki ICO projeleri herhangi bir tanıtım yapmadan önce kesinlikle lisans almak zorunda. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu düzenlemeden sadece 1 hafta sonra toplam başvuru sayısının 20’yi geçtiğini duyurdu.

Perşembe günü Bangkok Post isimli yerel bir haber kaynağının aktardığına göre, Tayland SEC’inin genel sekreteri Rapee Sucharitakul, 20’den fazla firmanın şimdiden lisanslı birer girişim olmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Sucharitakul konu hakkında şunları belirtti:

”Dijital varlık borsası açmak isteyen bir çok firma, Tayland piyasasındaki  dijital varlık ve kripto para ticaretinin çok aktif olduğunu söyledi.”

Buna ek olarak Tayland SEC’i, ülkede tam uyumlu bir şekilde token satışı yapmak isteyen 50 ICO projesinin de lisans için başvurduğunu belirtti.

Ancak, SEC herhangi bir firmaya lisans vermeden önce, kendi terimi ile ”ICO Portallarını” seçmek zorunda. ICO Portalları potansiyel ICO üreticilerinin kendi token satışlarını yapabilecekleri online piyasalar olarak tanımlanabilir. Sucharitakul ICO Portalı görevini üstlenmek isteyen 5 tanesinden 3’ünün şimdiden başvuru yaptığını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Filipinli yetkililer de token satışı için benzer bir yasa taslağı oluşturmuştu. Bu taslağa göre ICO’ların yoluna nasıl devam edeceği belirlenecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment