Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Bir Hastane Tıbbi Kayıtları Depolamak İçin Blockchain Platformuna Geçiş Yaptı

31 Ağustos tarihinde Taipei Times isimli yerel haber kaynağının yaptığı habere göre, Tayvan’da bulunan Taipei Medical University Hospital, tıbbı kayıt tutma sürecinin geliştirilmesi için Blockchain temelli bir platforma geçiş yaptı.

Söz konusu ”Sağlık Hizmeti Blockchain Platformu” isimli alt yapı, hükümetin Hiyerarşik Medikal Sistem politikasını desteklemek için geliştirilmiş. Yeni blockchain platformunun sağladıkları arasında hasta yönlendirme sisteminin iyileştirilmesi, bireysel sağlık hizmeti ağlarının insanların daha rahat bir şekilde tıbbi kayıtlarına erişebilecekleri şekilde entegre edilmesi gibi artılar yer almakta. Hastalar kendi tıbbi kayıtlarına bakmak için şifre korumalı mobil uygulamaya rahatlıkla giriş yapabilmekte.

100’den fazla klinikle başlangıcı yapılan proje, tıbbi kurumlar ve hastalar arasında veri transferi yapılması gibi önemli ve büyük meseleleri daha kolay bir hale getirmek için de kullanıma sunuldu. Söz konusu proje sayesinde hastalar ”içerisinde yüksek çözünürlüklü medikal fotoğrafların, röntgen vb. materyallerin bulunduğu detaylı tıbbi kayıtlarına, lab sonuçlarına ve klinik sağlık sonuçlarına” ulaşabilecekler.

Hastaneler ve hastalar bir hastanın tıbbi kayıtlarına erişmek için akıllı kontratları kullanacak.

Hastane yöneticilerinden Chen Ray-jade, Taipei Times isimli haber kaynağına verdiği demeçte blockchain teknolojisinin güvenlik açıklarını da minimuma indireceğini ifade etti.

”Blockchain teknolojisi sadece elektronik tıbbi kayıtları tutmakla kalmayacak, aynı zamanda herhangi bir veri transfer işlemi yapılmadan önce izin alma ve onay gerektirme gibi ek güvenlik önlemleri de getirecek.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment