Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya İçerisinde Kripto Para ve Blockchain İle İlgili İş Pozisyonlarında Patlama Yaşanıyor

Asya içerisinde kripto para ve blockchain iş sektörü, piyasada yaşanan düşüşe rağmen hiç hız kesmeden artmaya devam ediyor. CNBC‘nin haberine göre blockchain ile ilgili işlere olan talep ve arz ciddi anlamda artış yaşamakta.

Benimsenme, Talep Yaratıyor

Çoğu kripto para biriminin arkasındaki teknoloji Blockchain, geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde farklı endüstriler tarafından kabul görmeye başladı.

2017 yılında kripto para birimlerinde yaşanan fiyat patlaması ve bunu takip eden medya ilgisi, bir çok kişinin yenilikçi ürünler üretip parayı vurmak için blockchain sektörüne geçiş yapmasına neden oldu. Sağlık, lojistik ve finans gibi geleneksel sektörlerin hepsi farklı blockchain uygulamaları kullanmaya başladı.

Durum böyle olunca blockchain ile ilgili projelerin hepsi inanılmaz bir iş sektörü yarattı.

Bir işe alım firması olan Robert Walters tarafından çıkartılan istatistiklere göre, Asya içerisinde geçen yıla kıyasla blockchain ve kripto paralar ile ilgili iş pozisyonlarına olan ilgi %50 artış gösterdi. Söz konusu iş pozisyonları arasında en çok eleman eksikliği bulunan alan ise Python programlama dili bilenler olarak belirtilmekte.

Asya kıtasındaki artış sadece o bölgenin vatandaşları tarafından değil, neredeyse dünyanın her yerinden başvuru yapan kişiler tarafından sağlanıyor. Sektörün ne denli yoğun talep gördüğünü anlamak için ise önde gelen kripto iş sitelerinden birisi olan Cryptojobslist.com platformu incelenebilir. Örnek vermek gerekirse bir ‘‘lead engineer” iş ilanına son 24 saat içerisinde 200’den fazla başvuru yapılmış. Sadece bu bile sektörün ne durumda olduğunu gözler önüne sermekte.

Umuyoruz ki aynı gelişmeler Türkiye içerisinde de yaşanır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment