Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Ripple CTO’sunun Blockchain Projesi Kapalı Beta Sürümüne Geçti

Ripple’ın eski CTO’su Stefan Thomas‘ın yeni kurduğu Coil, kapalı beta sürümüne geçiş yaptığını duyurdu.

İnternetteki içerik üreticilerinin kendi eserlerini daha iyi bir şekilde paraya çevirebilmelerini hedefleyen proje, ilk olarak Mayıs ayında tanıtılmıştı. Söz konusu tarihte Thomas eski firması Ripple’dan ayrılmıştı. Thomas yakın zamanda yaptığı bir röportajda kapalı beta sürümünü anlattı ve bunun içerik üreticilerinin sahip olduğu oyun alanına seviye atlatacak cinsten bir proje olduğunu vurguladı.

”Eğer büyük ve önemli birisiyseniz, Netflix veya Spotify gibi bir abonelik hizmetine sahip olabilirsiniz. Eğer büyükseniz Facebook veya Google gibi reklamlar sayesinde yeterince veri toplayabilir ve insanlar üzerinden çok para kazanabilirsiniz.”

”Ancak eğer küçükseniz, şu an internet üzerinden para kazanmak cidden çok zor.”

Thomas’ın sözlerine göre Coil şu an için açık beta sürümüne sahip değil ancak yine de belirli tarafları projeye davet etmeye başlanmış.

Proje şimdiye kadar bir kaç internet sayfası projeye dahil olmuş. Thomas’ın açıklamalarına göre Wikipedia, Youtube ve Twitch gibi bazı internet sayfaları ile iletişime geçilmiş.

Thomas Ripple bünyesinde çalışırken farklı ağlar arasında ödemelerin yapılabilmesini sağlayan bir protokol olan Interledger’ın yapımına yardım etmişti. Söz konusu teknoloji açık kaynaklı ve aynı zamanda Coil’in temel alt yapısı olarak da kullanılmakta.

Thomas bunun yanı sıra Ripple’ın ilk olarak kendine özgü geliştirip daha sonra rafa kaldırdığı Codius isimli akıllı kontrat platformunun da mimarlarından birisi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment