Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ortalama CryptoJacking İnternet Sayfası Günlük 5.80 Dolar Kazanıyor

Blockchain ve kripto para birimlerinin yaygınlaşması ile ‘Hodl’ ve ‘Crpyotjacking’ gibi bir çok terim de bir bakıma hayatımıza girdi. Cryptojacking  olayı, internet sayfalarının size haber vermeden, kullandığınız internet tarayıcıları aracılığıyla cihazınıza ait işlemci gücünü kullanıp kripto para madenciliği yapmalarını sağlayan yöntemlere verilen isimdir. Yani uzaktan bir kontrol ile sizin cihazınızdan madencilik yapılır, hem de sizin haberiniz olmadan. Peki bu olay gerçekten kazançlı mı ?

Almanya‘nın Braunschweig Teknoloji Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, söz konusu yöntemden elde edilen kazanç, çoğu gelişmiş ülkenin yoksulluk sınırının altında kalıyor. Tabii ki bahsettiğimiz rakamlar ortalama internet siteleri için çünkü bazı yüksek profilli cryptojacking sayfaları ciddi anlamda ‘zengin’ olabilmekte.

Bu hafta yayınlanan ”Web-based Cryptojacking in the Wild” isimli araştırmanın detayları ise şu şekilde:

”Ortalamada bu siteler günlük olarak 24.721 ziyaretçi çekiyor ve onları tahmini olarak 3 dakika sitede tutuyor. Bu sebeple genel olarak 0.17 ile 89.000 saat arasında bir aralık keşfettik ki daha sonra bunun tahmini olarak 1.550 çekirdek saate denk geldiğini tespit ettik.”

”80 H/s oran ve CoinHive’ın ödeme oranı ile birlikte bir madenci ortalama cryptojacking sitesinden günlük 5.8 dolar kazanıyor ki bu da internet bazlı cryptojacking sitelerinin kısıtlı bir kazanç getirdiğini ortaya koyuyor.”

Ortalama sitelerin aksine, top 10 arasında yer alan Cryptojacking sayfaları günlük 119 dolar ile 340 dolar arasında kazanç elde edebiliyor. Tabii ki bu rakamların dolar üzerinden olması da Türk Lirası bakımından düşünüldüğünde çok inanılmaz paralar olarak göze çarpmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment