Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Düzenlemeler Tam Gaz Devam Ediyor

Tayvan’da daha adil ve kaliteli kripto para regülasyonları yapmak için çalışmalar sürüyor. Kripto para girişimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tayvan hükümet yetkilisi Jason Hsu, yaptığı açıklamada kripto para girişimlerini farklı kategorilere ayırarak, daha doğru bir iş yapacaklarını belirtti.

Hsu, özellikle senet tokenleri için özel bir düzenleme gerektiğini ifade ederken; ICO’lar ile ilgili de temel bir yasa tasarısı düzeninin gelmesinin elzem olduğunu belirtti. Zaten, ülke basınında son dönemde çıkan haberlere göre, hükümet özellikle ICO’ları net bir şekilde sınıflamak ve bu konuyla ilgili sorun yaşamamak için ciddi bir çaba sarf ediyor.

Hsu, bir tokenin nasıl senet olup nasıl olmayacağına ilişkin net bir tanım yapılması gerektiğini ve oradan itibaren tüm tokenlerin kendi kendine bir sınıfa girip regüle olacağını ifade ederken, Tayvan hükümetinin konu ile iligli olarak ciddi bir çalışma yürüttüğünün de altını çizdi. Özellikle şu anda yasal boşluk zemininde bulunan bazı projelerin bir an önce regüle edilmesi gerektiğini belirten başarılı isim; bu sayede sektörün çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyeceğini ön gördüğünü de sözlerine ekledi.

ICO’lar ile ilgili aynı zamanda yatırımcı koruma ve vergilendirme işlemlerinin de yapılması gerektiğini belirten yetkili isim, bunların yapılması ile birlikte Tayvan’daki kripto para sektörünün ciddi bir şekilde gelişimi, çok kısa sayılabilecek bir süre içerisinde gerçekleştirebileceğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment