Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Kripto Paralar Üzerinden Kara Para Aklamada Eski Kurallar Geçerli Olacak

Tayvan hükumetinden yapılan açıklamada, gündemdeki Bitcoin ve kripto paralar ile alakalı düzenlemelerin mevcut kara para aklama yasaları üzerinden yapılacağı belirtildi.

Tayvan Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hükumetin mevcut kara para aklama kurallarını yeterli bulduğu ve bunları kripto paralar için de kullanmayı düşündüğü belirtilirken, bu hamlenin gerekli olduğuna dikkat çekildi.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, kripto paralar kullanılarak yapılan kara para aklama işlerinin farkında olduklarını ve bir an önce düzenleme yapma konusunda da gayet hevesli olduklarını belirtirken; sektörün bakış açısı ile de olaya vakıf olabilmek için ülkenin en büyük iki kripto para borsası Bito Ex ve MaiCoin ile de görüştüklerini doğruladı.

Bu haber, Tayvan Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde, konu ile ilgili niyetini açıklamasının tam bir hafta sonrasında gelirken, bu gelişmenin Tayvan’ı Bitcoin düzenlenmesi konusundaki hedeflerine, bir adım daha yaklaştırdığı ifade edildi. Hatırlanacağı üzere Tayvan Merkez Bankası, ülkedeki hali hazırda bulunan kara para aklama kanunlarına, Bitcoin ve diğer kripto paraların da dahil edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Tayvan Maliye Bakanlığı sözcüsü, yakın gelecekte de konu ile ilgili çalışmalar yapacaklarınn sinyallerini verirken, bu konuda sektörün paydaşları ile görüşüp onların fikirlerini almaya ve daha iyi ve açık kurallar koymaya çalışacaklarının da sözünü verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment