Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Yılın Oyununun Metaverse ve GameFi Versiyonu Tanıtıldı

Tayvan’da 2012 yılında “Yılın En İyi Oyunu” ödülünü kazanan ve toplamda sekiz milyon kullanıcısı bulunan Elemental Knights adlı oyunun yeni Metaverse ve GameFi versiyonu “GensoKishi” tanıtıldı.

GensoKishi’nin CEO’su Maxi Kuan, utoday sitesine verdiği röportajda oyunun detaylarını anlattı.

2017’den beri, blockchain teknolojisi üzerine kıdemli danışman olarak endüstri içerisinde bulunduğunu belirten Kuan, Elemental Knights oyununun aslında 13 yıldır var olduğunu ve güncelliğini sağladığını, hatta Android, Playstation, IOS ve Nintendo’da oynanabilen klasik bir MMORPG oyunu olduğunu belirtti.

GensoKishi

Dövüşçü, büyücü ve suikastçı gibi karakterlere sahip olabileceğiniz yeni versiyonda, asıl görevin: canavarları yenmek ve nadir eşyalar elde etmek olacağını bildirdi. Oyunda daha hızlı ilerlemek için oyun içerisinde ekip oluşturulabileceğini açıkladı.

GensoKishi’ye başlamak için herhangi bir token alınmasına yada ödeme yapılmasına gerek olmayacağını ve oyun içerisinde ‘ROND’ isimli bir token’la işlem yapılacağından bahseden Maxi Kuan, ROND token’larının Polygon blockchain’i üzerinde olacağını ve bu sayede başka token’larla takas edilerek bundan kar edilebileceğini belirtti.

Oyunun blockchain teknolojisi ile bağlantısı sorulması üzerine:

Oyunda kendi ekipmanlarınızı ve NPC’lerinizi (oyuncu olmayan karakterler) oluşturabilir ve daha değerli hale getirip NFT platformlarında satabilirsiniz. Hatta harita satın alıp kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

dedi.

Karakter geliştirmelerine yardımcı olacak güçlü öğeler satın almak için kripto para kullanılabileceğini belirten CEO, oyunda başka canavarları yenebilmek için takım kurulması gerektiğini, aksi takdirde oyunun ilerlemesinin çok zor olacağını belirtti.

Harita

Röportajda, oyunun yerel token’ının Metaverse (MV) olacağını, bu token sayesinde oyunun içerisinde yaratılan evrenin geleceği için oy verilebileceğini açıkladı.

Toplam 2 milyar arzı olacağı söylenen oyunun yerel token’ı “MV”, polygon altyapısını kullanacak. Oyunun MV token’dan etkilenmemesi için oyun içi alım satımların “ROND” token ile yapılması düşünülüyor.

2022’de çıkması planlanan oyunun yerel token’ı olan MV token’ın IDO’su için Trustpad’la anlaştığını belirten Maxi Kuan, MV token’a likidite sağlamak amacıyla merkezi borsalarda listelemeyi planladığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!