Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2021 Yılında ABD Hükümeti 1.2 Milyar Dolar Değerinde Kripto Paraya El Koydu

ABD Hükümeti, devlet kurumları aracılığıyla ele geçirdiği kripto paraları açık arttırmaya çıkararak satıyor.

ABD Hükümeti bu zamana kadar toplamda 185.000 adet bitcoin değerinde kripto para birimi ele geçirdi ve açık arttırmaya çıkararak satışını gerçekleştirdi. Kripto paraların açık arttırması, ele geçirilen kripto paraların tasfiyesi ve depolanması için temmuz ayının sonunda Anchorage Digital ile anlaşan ABD polis teşkilatının görevi haline geldi.

Son yıllarda yapılan operasyonlar ile ele geçirilen kripto para miktarları rekor seviyelere ulaştı. Konu ile ilgili ABD Milli Gelirler Dairesi Direktörü Jarod Koopman ağustos ayında CNBC’e yaptığı açıklamada;

2019 yılında 700 bin dolar değerinde kripto para ele geçirdik. Bu miktar 2020 yılında 137 milyon dolara yükseldi. 2021 yılında ise şu ana kadar 1.2 milyar dolar kripto para ele geçirdik.

açıklamalarında bulunmuştu.

Bir sonraki gerçekleşecek açık arttırma, kripto tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından biri olan BitConnect ponzi şemasından elde edilen 56 milyon dolar değerindeki kripto para olacağı söylendi. CNBC’de yayınlanan bir makaleye göre satıştan elde edilecek gelir diğer açık arttırmalardan farklı olarak BitConnect mağdurlarına tazminat olarak geri ödenecek.

Açık arttırmalar, yasadışı mal ticareti yapan bir dark web pazar yeri olan Silk Road’ın 2013 yılında çökertilmesi ile ele geçirilen kripto para birimleri ile başlamıştı.

Operasyonları yürüten devlet kurumları, ihtiyaç duymaları halinde operasyonları finanse etmek için açık arttırmalardan elde edilen gelirlerden para talep edebildikleri söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!