Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“TCMB Facebook’un Kripto Para Projesine Ortak Olsun” Önerisi

Avukat Gökhan Ahi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Facebook geliştirdiği Libra adlı kripto para projesine dahil olma ihtimalini değerlendirdi. Ahi bu olası senaryonun Türkiye için faydalı olabileceğini düşünüyor.

Sosyal medya devi Facebook bundan birkaç hafta önce Libra’nın whitepaperını yayınlamış ve kendi kripto para projesini tüm dünyaya duyurmuştu.

Şirketin bu projesi kısa süre içerisinde gerek kripto para topluluğundan gerek diğer finans topluluklarından yoğun ilgi gördü. Dünya genelindeki çeşitli hükümetler de yaptıkları açıklamalarla birlikte bu projeyi yakından takip ettiklerini açıkça belirttiler.

TCMB ve Facebook Ortaklığı?

Facebook, Libra projesini geliştirirken PayPal gibi çeşitli şirketlerle işbirliği yapıyor. Facebook ile ortaklık kurmak isteyen şirketler, Libra ağındaki bir düğümü 100 milyon dolar gibi bir ücret karşılığında alabiliyorlar.

Bilişim avukatı Gökhan Ahi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bu projeye dahi olmasının Türkiye için yararlı olabileceğini düşünüyor. Kendisinin sosyal medya hesabından paylaştığı gönderi şu şekilde:

“Bir fikir: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Facebook önderliğinde çıkacak olan dijital para Libra’ya şimdiden ortak olsa ne güzel olur…Kim bilir, beki de Türkiye’nin teknolojik hamlesi bu olur. Bankacılık sistemiyle, yazılımcılarıyla, teknoloji şirketleriyle, hukukçularıyla, ekonomistleriyle oluşan bir ekosistem ile dünyadaki öncü ülkelerden birisi oluruz.”

Gökhan Ahi tarafından öne sürülen bu ilginç fikre kripto para sektörünün tanınan isimlerinden İsmail Hakkı Polat da karşılık verdi ve şöyle bir gönderi paylaştı:

“Ben Türkiye açısından sıkıntılı gibi görünecek ama zeka dolu bir hamle olurdu diyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment