Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yaratılışından Günümüze Yüzde 98.2 Kar Etti

Holdcalc verileri Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak kullanmanın ve satın almanın oldukça karlı olduğunu gösteriyor. Bitcoin, 2017 Aralık ayından 2018 Ocak ayına kadar süren tarihi zirvesinde, 20 bin Amerikan Dolarına kadar çıkmış ve bu süre içinde nerdeyse her gün kar etmişti. Bitcoin’in 11,170 ile 12,907 Amerikan Doları arasında işlem gördüğü 25-29 Haziran 2019 günleri ise Holdcalc verilerine göre kaydedilen en karsız günlerdi.

Holdcalc’ın yaptığı analizlere paralel olan kripto para pazarı analizleri de Bitcoin’in yeni bir zirveye doğru ilerlediğini gösteriyor.

Bitcoin’in ortaya çıkışından bu yana 3830 gün geçti. Holdcalc tarafından yapılan araştırmalara göre bu 3830 günün 3671’inde Bitcoin alan yatırımcılar bu yatırımlarından para kazanmayı başardılar. Bitcoin’in para kazandırmadığı tek dönem ise fiyatın 20 bin dolara çıktığı 69 günlük süreç oldu.

Bitcoin’in Gerçek Değeri

Coin Metrics araştırmacıları Bitcoin’in 50 haftalık ve 50 günlük verileri karşılaştırılarak gerçek değerini analiz ettiler. Çalışmanın ana hatlarını oluşturan değer BTC için UTXO Pazar sınırı yani dolaşımdaki tüm coinlerin gördükleri değer üzerinden Bitcoin’in en son işlem gördüğü değerin ölçülmesi.

Araştırmaya göre, yükselme tekniklerine ek olarak Bitcoin hash hızı, aktif cüzdan adresleri ve günlük işlemler gibi verilerim tüm, tüm zamanların en üst seviyesinde. Tüm bu metriklerden alıntı yapılarak oluşturulan birçok çalışmada fiyat performans dengesinin oldukça iyi olduğu ortaya konmuştur.

Bitcoin’in gizli bir yükselişte olduğunu iddia eden analistler, bu görüşlerini desteklemek için BTC ve USD verilerini bir de Google Trends sonuçları ile karşılaştırdılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment