Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nestle, Blockchain Tedarik Zinciri Takip Programını Açıkladı

İsveç merkezli perakende gıda devi Nestle, 2 Temmuz’da yayınlanan bir basın bülteninde ürünlerini tedarik zinciri boyunca blockchain teknolojisiyle takip etmeye niyetli olduğunu açıkladı.

Nestle’nin bu projesi OpenSC ile ortaklaşa yürütülmektedir. OpenSC, Ocak ayında başlatılan, WWF Avustralya ile küresel kurumsal girişim BCG Dijital Girişimler arasındaki ortaklıktan doğan bir blockchain platformudur.

Nestle Blockchain Teknolojisini Kullanan İlk Yiyecek İçecek Şirketi Olma Yolunda

Nestle bu proje gerçekleştiğinde “açık blockchain teknolojisini bu şekilde kullanan ilk yiyecek ve içecek şirketi” olacağını iddia ediyor. OpenSC platformuyla, tüketicilerin bağımsız olarak sürdürülebilir bir şekilde tedarik zinciri verilerine erişebilecekleri söyleniyor.

İlk pilot program Yeni Zelanda’daki süt çiftliklerinden ve üreticilerden, Nestle’nin Orta Doğu’daki fabrika ve depoları arasında veri akışı sağlayacak. Ayrıca şirket Amerika Kıtası’ndaki palm yağı kaynaklarını takip etme niyeti olduğunu da açıkladı. Pilot bölgede amaçlanan sistemin geliştirilebilir olup olmadığını görmek. Nestle’nin küresel kaynak sorumlusu Benjamin Ware proje ile ilgili şunları söyledi;

“Bu açık blockchain teknolojisi, dünyanın her yerinden insanlara firmamızın sahip olduğu kaynaklara erişimini mümkün kılacak.”

Walmart ve Unilever gibi önemli küresel perakendecilerin önayak olduğu blockchain temelli IBM Food Trust girişimine bu yıl yeni tedarikçiler ve perakendeciler katılım göstermeyi sürdürüyorlar.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment