Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Libra’nın White Paper’ı Türkçeye Çevrildi

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook’un kripto para projesi Libra’nın kapalı kapılar ardındaki geliştirme evrelerinden sonra white paper’ı 18 Haziran 2019 tarihinde yayınlanmıştı. Bugün ise Ebru Güven Türk, white paper’ın Türkçe çevirisini yaparak Türk kripto topluluğuna oldukça faydalı bir hediye sundu.

Facebook’un kripto parası Libra çıkışı ile birlikte oldukça yankı uyandırmıştı. Facebook gibi büyük bir şirket tarafından ortaya atılmakla kalmayıp kar amacı gütmeyen bir konsorsiyum tarafından desteklenip yönetileceği belirtilmişti. Bu konsorsiyumun üyeleri arasında MasterCard, Paypal, Visa, eBay, Coinbase ve Uber gibi birçok büyük firma bulunuyor.

2020 yılında çıkacağı belirtilen Libra’nın bu tarihe kadar konsorsiyumunda 100’ü aşkın üye bulunması hedefleniyor.

Uzmanlar tarafından Libra projesinin Bitcoin fiyatının artmasının ve beraberinde tüm sektörün hareketlenmesinin temel sebeplerinden biri olduğu düşünülüyor. Ebru Güven twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Libra’nın white paper’ını Türkçeye çevirdiğini açıkladı. Böylesi önemli bir projenin ayrıntılarını merak edenler için oldukça etkili bir gelişme.

Libra’nın ne olduğu, bizlere neler sunduğu ve projenin içeriği hakkında tüm bilgilere ulaşabileceğiniz Facebook Libra’nın Türkçe white paper’ına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment