Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TD Bank, Blockchain Hakkında Yaptığı Yeni Araştırmasını Yayınladı

ABD içerisindeki en büyük 10 bankadan birisi olan TD Bank, 6 Şubat tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile dağıtık defter teknolojileri ve blockchain hakkındaki anketin ve araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Görünüşe göre finans sektöründe yer alan profesyonellerin ezici bir çoğunluğu, söz konusu teknolojinin özellikle ödeme endüstrisi kapsamında ciddi bir etkiye sahip olacağını düşünmekte.

Banka, 5 ile 6 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen AFP etkinliği kapsamında 406 endüstri profesyoneli ile görüştü ve önemli isimlerin görüşlerini aldı. Profesyonel isimlerin %90’ı, blockchain’in ödeme endüstrisine yönelik etkisinin olumlu olacağı görüşünde. Katılımcılardan toplanan görüşlerin %14’ü ise, kendi kurumlarının blockchain için özel bir strateji geliştirmekte olduğunu aktardı. Yüzde 45’lik bir dilim ise kurumlarının veri ve analiz konularında özel eğitim stratejileri olduğunu söylerken, %26’sı yapay zeka ve otomasyon konularına eğildiklerini ifade etti. Basın açıklamasında yer alan bilgilere göre katılımcıların %29’u DLT ve blockchain teknolojisinin en büyük etkilerinin denetim yapma konularında olacağını düşünüyor.

Bütün bunların yanı sıra %22’lik bir kısım ise bu teknolojinin potansiyelinin ödeme işlemlerini hızlandırmak odaklı olduğunu, %21 ise blockchain’in özellikle sınır ötesi ödemeleri geliştireceğini ifade etti. Önde gelen profesyonellerin %18’i ise, ödemeler konusunda yapılan sahtekarlıkların blockchain ile engellenebileceği taraftarı.

TD Bank Kurumsal Ürünler ve Hizmetler Başkanı Rick Burke, aldıkları çeşitli cevapların, blockchain teknolojisinin yapabilecekleri konusunda finans profesyonellerinin hala tam olarak duruma hakim olmadığı sonucunun çıkartılabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment