Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Team Finance Saldırganı 14,5 Milyonluk Varlığı İade Ediyor: Yüzde 10’unu Ödül Olarak Alacak

Birkaç gün önce Team Finance’in 14,5 milyon dolarlık varlığını zimmetine geçiren siber saldırgan, varlıkların %10’unu ödül olarak kendisinde tutmak şartı ile varlıkların iadesine başladı.

Blockchain güvenlik firması SlowMist’in 31 Ekim tarihinde yaptığı açıklamaya göre Team Finance saldırganı, kendisini uygulamaların güvenlik açıklarını kapatması için çalışan iyi niyetli bir hacker (WhiteHat) olarak tanımlayarak zimmetine geçirdiği 14,5 milyon dolarlık varlığın iadesine başladı. WhiteHat, 14,5 milyon dolarlık varlığın %10’unu ödül olarak kendisine ayırdı.

Toplamda 7 milyon dolarlık varlığın, 765 bin doların üzerinde stablecoin ve 11,8 milyon TSUKA token’dan oluşan kısmı Tsuka’ya, 209 Ethereum NFT pazar yeri Kondux’a ve 548 Ethereum da Feg Token’a iade edildi. Saldırıdan en büyük darbeyi alan Caw Coin ise 5 milyon doların üzerinde DAI ve 74,6 milyar CAW token’ı geri aldı.

Saldırgan, blockchain mesajlarında etkilenen tüm projelerin para yatırma adreslerini doğruladı. Ayrıca zimmetine geçirdiği varlıkların %10’una denk gelen 1,4 milyon dolarlık varlığı ödül olarak kendisine ayıracağını belirtti.

Platform ayrıca saldırıya uğradığı gün problem tamamen çözülene kadar tüm faaliyetleri geçici olarak durdurulacağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!