Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası (RBI) CBDC Testini Başlatıyor: İşlem Ücretleri Üzerindeki Etkisi Ele Alınacak

Hindistan Merkez Bankası (RBI), işlem ücretleri üzerindeki etkisini görmek için Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) pilot uygulamasını başlatıyor.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından 31 Ekim tarihinde yayınlanan basın açıklamasında, bankanın devlet tahvili ikincil piyasası işlemlerinin uzlaştırılmasında kullanılmak üzere dijital rupi testlerine başlanacağı bildirildi. Toplamda dokuz bankanın katılacağı testin amacının dijital rupinin işlem maliyetlerine etkisini araştırmak olduğunu belirtildi.

Kasım ayının ilk gününde başlayacağı bildirilen testin amacının dijital rupinin, işlemlerdeki takas riski, takas riskini azaltmak için kullanılan teminat altyapısı ve teminat ihtiyacı gibi etmenlerden kaynaklanan maliyetleri azaltarak genel bir maliyet düşüşüne olan etkisinin ölçülmesi olduğu açıklandı.

RBI teste, RBI, Baroda Bankası, Hindistan Birliği Bankası, HDFC, ICICI, Kotak Mahindra Bankası, Yes Bank, IDFC First Bank ve HSBC’nin katılacağını bildirdi.

Ayrıca açıklamada, müşteriler ve ticari kullanıcılar için yapılacak bir CBDC testinin de önümüzdeki ay başlatılmasının planlandığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!