Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur ve Ülkenin En Büyük Bankası DBS Group’dan Pilot Uygulama: Dijital Para Kullanımı Denenecek

Singapur Para Otoritesi (MAS) ve ülkenin en büyük bankalarından biri olan DBS Group, ülkede dijital para birimi kullanımını denemek için bir pilot uygulama başlattı.

Singapur’da MAS tarafından yürütülen çalışmalar ile itibari para biriminin dijitalleştirilmesi amaçlanıyor. Kripto para birimleri konusundaki yakın takipleriyle gündeme gelen DBS, Singapur itibari parasının dijitalleştirilmesi konusunda devletle birlikte çalışacak. Pilot uygulama, programlanabilir bir dijital Singapur doları sağlamayı amaçlayan ve MAS tarafından yönetilen Orkide Projesi‘nin bir parçası olarak hayat bulacak. DBS, dijital Singapur doları ihraç ederken, Açık Devlet Ürünleri (OGP) akıllı sözleşme yeteneklerini projenin kullanıma sunacak.

Dijital bir itibari para yaratmak ve bunu kullanıma sokak dünya çapındaki birçok devlet tarafından test ediliyor. Bu noktada nakit akışını artırmak, kullanımı kolaylaştırmak ve idari sınır ötesi görevlerde zamandan tasarruf sağlamak gibi faydalar gözetiliyor. DBS, bu pilot uygulamanın artan enflasyonun ve artan yaşam maliyetinin olumsuz etkilerine yardımcı olmak için Topluluk Geliştirme Konseyi planına faydalı olabileceğini iddia ediyor.

Fikir aşamasını tamamlayan bu pilot projenin ilk aşamada altı tüccar ve 1.000 seçkin tüketici ile nispeten küçük çaplı olarak hayata geçmesi planlanıyor. Bununla birlikte DBS eylül ayının sonunda yaptığı atılımla kripto para hizmetini genişleterek 100.000 yeni kullanıcıya ulaştırmayı hedeflediği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!