Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’nın Bankacılık Devi DBS Kripto Hizmetini Genişletiyor: 100 Bin Kullanıcıya Daha Ulaşmayı Hedefliyor

Singapur’un en büyük bankalarından biri olan DBS Group, dijital borsasında sunduğu kripto hizmetini genişletiyor.

488 Milyar dolarlık varlık yöneten Asya’nın bankacılık devi DBS 23 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, sunduğu kripto para hizmetinin müşteri kapsamını genişlettiğini duyurdu. Dünyanın banka destekli ilk kripto para borsası DBS Digital Exchange (DDEx) artık Singapur’daki nitelikli yatırımcılara da hizmet verecek.

Başlangıçta yalnızca kurumsal yatırımcılara, varlık yönetim şirketlerine, aile ofislerine ve DBS özel bankacılık müşterilerine hizmet veren borsa, alınan kararla birlikte nitelikli yatırımcıların da hizmetine sunulacak. Singapur’da yürürlükte olan düzenlemelere göre minimum 246.000 dolar yatırım yapılabilir varlığa sahip yatırımcılar nitelikli yatırımcı olarak kabul ediliyor. Verilere göre DBS bu hamlesiyle yaklaşık 100.000 yatırımcıyı daha hedefine almış olacak. Yeni yatırımcıları bu hizmetten minimum 500 dolarlık bir alt limit ile yararlanabilecek.

Öte yandan Singapur mali otoriteleri, dijital varlık sektörünün gelişmesini teşvik ederken bireysel yatırımcıların kredili ve türev işlemlere ulaşmasını zorlaştırmak için yeni mevzuatlar düzenlemeyi düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!