Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’dan Bireysel Yatırımcılara Kripto Para Engeli: Ticaret Zorlaşıyor

Singapur Merkez Bankası (MAS) Başkanı Ravi Menon, bireysel yatırımcıların riskler konusunda bilgisiz olduğunu düşündüklerini ve kripto para ticaretini zorlaştırmayı düşündüklerini ifade etti.

MAS Başkanı Ravi Menon, 29 Ağustos tarihinde Green Shoots seminerinde yaptığı konuşmasında, kripto para yatırımcılarının sektörün risklerinden bihaber hareket ettiklerini ve beklenildiği önceden belirtilmiş tüm keskin fiyat hareketlerinden etkilendiklerini belirtti.

Bireysel yatırımcının tedbirsizliğinin finansal istikrar açısından risk teşkil ettiğini ifade eden Menon, riski sınırlamak adına ticareti zorlaştıracak yeni regülasyonlar hazırladıklarını açıkladı. Özellikle spekülatif hareketler nedeniyle fiyatların oldukça değişken olduğunu ve bu alanda bireysel yatırımcıyı korumaya yöneleceklerini belirtti. Ravi Mennon uygulanabilecek potansiyel regülasyonlar şu açıklamalarda bulundu:

Müşteri uygunluk testleri sonrasında kişiye özel kaldıraç limiti belirlenebilir veya kredi limiti ayarlanabilir. Dijital varlık inovasyonuna evet, kripto para birimi spekülasyonuna hayır.

Öte yandan Başkan Ravi, yeni zorlaştırıcı regülasyonların bireysel yatırımcıyı güvenli limitlerde tutmak üzere çıkarılacağını ve kurumsal yatırımcıların ve girişimcilerin bu regülasyonlardan etkilenmeyeceğini bildirdi. Singapur’u bir Fintech merkezi yapmayı düşündüklerini belirten Ravi Menon, kripto para birimi geliştiricileri ve blockchain teknolojisi uzmanlarının Singapur’da faaliyet göstermelerini teşvik etmeyi planladıklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!