Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hotbit Yetkililerinden Yeni Açıklama: Para Çekme İşlemleri Birkaç Haftaya Açılabilir

Ağustos ayının başından bu yana kanunlar ile başı dertte olan ve tüm para çekim işlemlerini donduran Hotbit borsası son güncellemelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalar boyunca kullanıcılarını tedirgin eden birçok gelişmeyi duyuran Hotbit borsası, para çekme işlemlerinin durdurulmasının ardından borsa içi alım-satım işlemlerini de devre dışı bırakmış ve kullanıcı bakiyelerinin “0” olarak görünmesine sebebiyet vermişti. 2 haftalık bekleyiş sürecinin ardından 28 Ağustos günü borsa yetkililerinden gelen resmi açıklamada, haklarında suç duyurusunda bulunulan Hotbit’in 4 eski çalışanın güvenlik güçleri tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.

Söz konusu tutuklanma işleminin gerekçesi olarak Hotbit bağlantılı bir GameFi projesinin gündemde olduğu belirtildi. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, bahsi geçen GameFi projesinin kilit rolünde Hotbit eski çalışanı yer alıyordu. Aynı zamanda projeyi ilk listeleyen borsa olan Hotbit’in yüksek hacimler ile projeyi piyasaya sürmesi yetkililer tarafından şüpheli bir hareket olarak görüldü. Kanun sağlayıcılara göre projenin market yapıcısı rolünde yer alan şüpheli yetkililerin bir fiyat manipülasyonunun içinde yer almış olabileceği düşünülüyordu.

Bu şüpheler doğrultusunda başlatılan soruşturma sonucunda hem Hotbit eski yetkililerinin kişisel hesapları hem de borsaya ait ana hesaplar dondurulmuştu. Kolluk kuvvetlerinin blockchain teknolojisine aşina olmayışı davanın tüm süreçlerinin yavaş ilerlemesine sebep oldu fakat işin sonunda ulaşılan noktada 4 eski yetkilinin yasaları ihlal etmediği saptandı. Bu iyi haberin yanı sıra bir kötü haberi de peşi sıra açıklayan son duyuru, gelinen noktada her ne kadar şüpheliler salınmış olsa da Hotbit’e ait cüzdanların kilitli kalmaya devam edeceği yönünde oldu. Hotbit ekibinin kanun uygulayıcılar ile karışlıklı çözüm arayışı devam ederken, para çekim işlemlerinin ne zaman aktif olacağına dair net bir tarih verilmedi.

Borsanın açıklamasına göre, eğer süreç planladıkları gibi ilerlerse kullanıcılara ait tüm varlıkların 2 hafta içerisinde geri çekilmesine izin verilebilir. Ayrıca kripto para borsasının, gelecekte benzer sorunlar ile karşılaşmamak adına şirket içinde detaylı bir geriye dönük araştırma başlattıkları bilgisi de duyuruda bahsi geçen bir diğer nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!