Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ye Göre Bu 3 Altcoin Menkul Kıymet Olma Potansiyeli Taşıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale’in varlık raporlarını incelemeye devam ederken üç farklı altcoin için menkul kıymet olabilir geri bildiriminde bulunarak dikkatleri üzerine çekti.

Yatırım devi Grayscale’in, fonlarını legal statüye taşımak ve ABD’li politika yapıcılar ile iş birliği sağlamak adına SEC‘ye düzenlemeler hakkında detaylı raporlar sunduğu biliniyor. SEC’nin bu bağlamda ağustos ayı raporunun geri bildiriminde yer verdiği Stellar (XLM), zCash (ZEC) ve Horizon (ZEN) varlıklarının potansiyel olarak menkul kıymet statüsüne yatkın olduğu ifadeleri yatırımcıların dikkatini çekti.

Geri bildirimde ayrıca SEC’nin, söz konusu varlıklara ait kripto tröstleri (yatırım ortaklıkları) hakkında detaylı bilgi talebinde bulunduğu göze çarptı. Grayscale haziran ayında sunulan raporlarda SEC ile yakın temasta olduğunu belirtmiş ancak o sıralarda düzenleyici kurumun kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığı konusunda rehberlik sağlamadığına değinmişti. Grayscale ve SEC’nin konu üzerine karşılıklı görüşmeleri devam ederken şirketin, söz konusu 3 kripto para hakkındaki raporlama talepleri üzerine çalıştığı biliniyor.

Grayscale tarafından yapılan açıklamada ZEC, XLM ve ZEN yetkililerinin SEC konusundaki raporlama sürecine destek verdikleri belirtildi. Varlıkların sürdürülebilirlikleri konusundaki tutarlılık ikna edici seviyede olduğu takdirde SEC’nin veya federal bir mahkemenin bu üç kripto parayı menkul kıymet olarak kabul edilebileceği gerçeği pozitif bir beklenti olarak karşılanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!