Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Rezervlerinde Yaşanacak Yüzde 0,03’lük Kayıpta Bile İflas Edebilir

Stablecoin ihraççısı Tether’in yükümlülüklerinin varlıklarından büyük olması durumunda özkaynak miktarının olası bir tasfiyeyi engellemek için yeterli olmayacağını belirtildi.

Rezervleri hakkında yatırımcılarına gerekli şeffaflığı sağlamayan Tether, Terra Luna vakasından sonra sık sık rezervleriyle gündeme geldi. Yatırımcılarına rezervlerinin güçlü olduğunu her fırsatta bildirse de Tether yatırımcılar arasında güven konsensüsünü yakalayamamış gibi görünüyor. WSJ konu ile ilgili 27 Ağustos tarihli raporunda, Tether rezervlerinden “oldukça kırılgan” olarak bahsetti.

Makalede, Tether’in USDT rezervlerinin oldukça kırılgan olduğunu ve olası bir kriz anında özkaynakların bu infiali engellemeye yeterli gelmeyeceği belirtildi. 25 Ağustos tarihinde yayınlanan denetim raporundan yola çıkan editörler, Tether varlıklarının 67,7 milyar dolara, yükümlülüklerinin ise 67,5 milyar dolara tekabül ettiğini belirtti. Bu durumda varlıkları yükümlülüklerinden yalnızca 191 milyon dolar fazla olan Tether’in, rezervlerinde yaşanacak %0,03’lük bir kaybın şirketin iflasına yol açabileceği ifade etti.

Son zamanlarda rezervlerinin miktarı dışında muhteviyatı ile de gündeme gelen Tether, halihazırda düşüşte olan Çin finansman bonolarına rezervlerinde yer verdiği iddialarını ısrarla reddetmiş ve yatırımcılarına, 2022 senesi sonuna kadar rezervlerini borçlanma araçlarından tamamen arındıracağını taahhüt etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!