Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox Alacaklısı Konuştu: Haberler asılsız, geri ödeme sistemi henüz aktif değil

Geçtiğimiz haftalarda çıkan iddialara göre Mt.Gox Borsasının mağdurlara 137 bin Bitcoin’i eylül başında dağıtılacağı yer alıyordu. Fakat bir alacaklı tarafından gelen yeni açıklamalar bu iddiaları tamamen yalanlıyor.

Mt.Gox borsası 2014 yılında büyük bir siber saldırıya uğramış ve 850 bin Bitcoin çaldırmıştı. Uzun dava süreci sonucunda söz konusu Bitcoin’lerin bir kısmının soğuk cüzdanlarda olduğu tespit edilmiş ve 137 bin adet Bitcoin‘in mağdurlara geri verilmesi kararlaştırılmıştı. İddialara göre bu Bitcoin’lerin eylül ayında kullanıcılara dağıtılması planlanıyordu. Fakat bir Mt.Gox alacaklısından gelen yeni açıklamalar bu dağıtım haberlerinin asılsız olduğunu öne sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamalarda bulunan Mt.Gox alacaklısı Eric Wall‘un ifadelerine göre henüz bir geri ödeme planının dahi yapılmadığı anlaşılıyor. Bu doğrultuda, söz konusu 137 bin Bitcoin’in yakın zamanda kullanıcılara iade edilmesi beklenmiyor. Piyasalarda dolanan geri ödeme iddiaları ağustos ayı içerisinde Bitcoin fiyatı üzerinde satış baskısı yarattığı düşünülüyor ama yeni açıklamalar doğru ise geri ödemelere dair net bir tarih bile ufukta görünmüyor.

İddiaları öne süren alacaklı Wall, geri ödemenin gerçekleşmesi durumunda Bitcoin’lerini satmayı planlamadığına da ifadelerinde yer verdi:

Satmayacağım. Neden mi? Bilmiyorum bence fiyatlar satmak için çok cazip görünmüyor. Satmaktansa bu fiyatlardan almayı tercih ederim.

Her ne kadar alacaklı Wall geri ödemenin ardından Bitcoin satışı yapmayacağını dile getirse de, bir çok başka alacaklının halihazırda geri ödeme hisselerini ucuz fiyattan sattıklarını ifade etmekten çekinmiyor.

Bunun yanı sıra her ne kadar 137 bin Bitcoin ilk anda büyük bir meblağ olarak algılanmaya müsait olsa da, Bitcoin’in günlük işlem hacmi düşünüldüğünde sadece %8‘lik bir hacim paydasına tekabül olan bu geri ödeme miktarının teknik açıdan çok büyük bir satış baskısı yaratması pek mümkün görünmüyor. Ayrıca tek seferde açılsa bile çok düşük bir hacme denk gelen söz konusu alacaklı Mt. Gox Bitcoin’leri, borsa avukatlarının açıklamasına göre büyük ihtimalle tek seferde değil kademeli olarak kullanıcılara gönderilmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!